Hamburg viert met jubileumshow 60 jaar The Beatles


 Op 17 augustus is het zestig jaar geleden dat The Beatles hun allereerste optreden gaven in de Indra in Hamburg. In de volgende twee jaar zouden ze de basis leggen voor hun wereldwijde carrière in de live-clubs van de legendarische wijk St. Pauli in Hamburg. Hamburg is ook de stad waar The Beatles Ringo Starr ontmoetten, waar ze hun unieke stijl vorm gaven en ze hun iconische kapsel verwierven. Of, zoals John Lennon het treffend verwoordde, ‘We grew up in Hamburg, not Liverpool’. Ter gelegenheid van het 60-jarige jubileum nodigt Hamburg wereldwijd alle Beatlesfans uit om via een livestream te genieten van de jubileumshow Stream & Shout op 17 augustus 2020. 

Met de show viert Hamburg het ongekende succes van de band op de plek waar het ooit allemaal begon. Op www.stream-shout.hamburg, Facebook en YouTube is de Beatlesexpert Stefanie Hempel uit Hamburg op 17 augustus vanaf 21.00 uur (CET) rechtstreeks vanuit de Indra in St. Pauli te gast. Samen met haar band en diverse artiesten, waaronder Kaiser Quartett, Cäthe, Bernd Begemann, Jessy Martens, Billy King, Jimmy Cornett en Michèl von Wussow presenteert Stefanie een uniek rock ’n roll programma. Als eerbetoon aan de band spelen ze onder andere een gereconstrueerde originele Beatles set uit augustus 1960. Natuurlijk ontbreken grote hits en legendarische nummers van de band niet.

Musical discovery tour
 Stream & Shout neemt fans mee op een muzikale ontdekkingstocht door de legendarische Hamburgse wijk St. Pauli. En het is een grote reünie van kenners, oud-gezellen, fans en vrienden van The Beatles. Zoals de Cavern Club in Liverpool, de Amerikaanse band Bambi Kino, Beatlesexpert Mark Lewisohn en een aantal verrassingsgasten.

Elbphilharmonie


Elbphilharmonie, de wereldberoemde concertzaal en landmark van Hamburg, neemt ook deel aan de jubileumviering. Voorafgaand aan Stream & Shout is er een speciale livestream vanuit deze locatie. Vanaf 20.00 uur geven jazzpianiste Julia Hülsmann, trombonist Nils Wogram en vibrafonist Christopher Dell een live-act ter ere van de band. 

Kortom; noteer 17 augustus in je agenda en mis deze unieke livestream niet! Klik hier voor meer informatie.

0 replies on “Hamburg viert met jubileumshow 60 jaar The Beatles
”