Euro-Toques

Ware kwaliteit verloochent zich niet!

De aangesloten leden van Euro-Toques, de grootste restaurantvereniging van Nederland, staan voor de regel dat er meer is dan alleen eten op een doordeweekse dag of in het weekend met familie, vrienden of zakelijke relaties. Bij een restaurant dat het schild van Euro-Toques voert bent u gegarandeerd beter uit!

Reeds 30 jaar geleden was het drie-sterren-chef Paul Bocuse die koks opriep een dam te werpen tegen het gebruik van kunstmatige toevoegingen in het eten. Alleen koks die gehoor gaven aan deze oproep en schriftelijk verklaarden zich te houden aan de “Code van Eer” mochten lid worden van Euro-Toques. In deze “Code van Eer” is nadrukkelijk opgenomen dat de leden uitsluitend gebruik maken van natuurlijke producten, bij voorkeur streek- en seizoengebonden producten.

In Nederland werd deze missie opgepakt door niemand minder dan o.a. Cas Spijkers, Constant Fonk, Fred Dijsselbloem, Paul Fagel en Robert Kranenborg. De boodschap van destijds is nog immer actueel en het aantal leden van Euro-Toques Nederland, die na een strenge selectie worden toegelaten, groeit nog immer. Vooral jonge, toonaangevende chefs geloven in het nieuwe ambachtelijke koken. Weg met de fastfoodcultuur en terug naar de natuur! En dat in een passende prijs-kwaliteitverhouding.

Het mogen toetreden tot de Nederlandse afdeling van Euro-Toques Europa gaat gepaard met een strenge selectie en eindigt met de al eerder genoemde officiële eervolle ondertekening van de Code van Eer. Voorzitter Ted Janssen: ‘Euro-Toques Nederland is uniek als de enige restaurantorganisatie met eigen controleurs ten aanzien van de naleving van deze code. Wij propageren de vergeten groenten en bij onze leden eet men bij voorkeur producten onder het motto “recht van de grond, direct naar de mond”. Het is voor alle leden van Euro-Toques Nederland een eer om te kunnen aantonen dat zij het respect voor onze aarde en de organische kracht van de bodem, en koken zonder chemische toevoegingen, als “gecertificeerd” collega van de grootste culinaire helden in de wereld onderschrijven. De restaurantgids van Euro-Toques wijst u direct de weg naar gelegenheden waar u niet alleen warm en hartelijk wordt ontvangen, maar bovendien verrast wordt met smaakvolle gerechten. Het logo dat uitsluitend gevoerd mag worden door geïnaugureerde leden van Euro-Toques Nederland is zo een garantie op een menukaart vol met verse regionale en seizoensgebonden producten.

In de restaurants van Euro-Toques Nederland wordt ambachtelijk gekookt. De samenwerking met lokale en streng geselecteerde, landelijke producenten die voldoen aan de huidige duurzaamheid keurmerken, staat garant voor kwaliteit, smaak en behoud van culinaire tradities. Elk lid van Euro- Toques Nederland heeft zijn eigen keuken en identiteit, maar gemeenschappelijk zijn de passie, gedrevenheid en vakmanschap. Onze leden bewijzen dagelijks culinair toonaangevend te zijn in een mix van culinaire traditie en vernieuwing op basis van de eerlijke regionale keuken.

Het logo en naambord van Euro-Toques Nederland is al 30 jaar het herkenbare baken in de culinaire wereld, als u gelooft in de boodschap van Euro- Toques Nederland. Kortom, Euro-Toques nodigt u uit om te genieten van het bezoek aan een van haar restaurants en de bijzondere smaakbeleving van aardse en natuurlijke producten geproduceerd met respect voor de natuur, persoonlijk te ervaren.

 
0 replies on “Euro-Toques”