Drie redenen om te kiezen voor een designhouthaard

Het Hollandse familiebedrijf Kalfire produceert al ruim 30 jaar hout- en gashaarden. Beijko van Melick staat al zo’n tien jaar aan het roer, nadat hij het bedrijf van zijn ouders overnam. Kalfire specialiseert zich in haarden van de allerhoogste kwaliteit en met een duurzaam design. Overweeg jij om een knisperend vuurtje in huis te halen? Er zijn meerdere redenen waarom een designhouthaard een goed idee is.

Vuur verbindt
Een knisperend vuur is iets van alle tijden. Al sinds het begin der tijden maken we vuur en zitten we daar graag zo dicht mogelijk bij. Maar hoewel vuur vroeger diende om jezelf of een huis te verwarmen, is het tegenwoordig vooral een bron van gezelligheid in huis. Niet is fijner dan met vrienden en familie om een haard te zitten en te kijken naar het vlammenspel, al dan niet met een drankje erbij. Een knisperend haardvuur waar je ogen naar getrokken worden: het draait allemaal om de beleving. Onze nieuwste houthaard, de W53/50R, is een ontwerp zonder poespas en bestaat uit puur metaal, glas en vuur: vuur in zijn puurste vorm.

Duurzaam ontworpen
Mensen halen graag gezelligheid in huis, maar zijn zich tegelijkertijd bewust van hun ecologische voetafdruk. Voor Kalfire is duurzaamheid dan ook een heel belangrijk thema. Alle haarden voldoen daarom aan de Europese milieunormen. De W53/50R behoort zelfs tot de milieuvriendelijkste haarden ter wereld en zit vol duurzame technieken. De haard heeft een schonere, optimale verbranding en een maximaal rendement. Bovendien zit er een intelligent kleppensysteem in en een geautomatiseerde luchttoevoer. Dit zorgt voor een optimale verbranding, waardoor je meer vuur maakt met minder hout.

Stijlvolle roomdivider
De W53/50R is een doorkijkhaard, ook wel roomdivider genoemd. Het voordeel daarvan is dat je gemakkelijk grote ruimtes kunt opdelen, maar ook een mooie scheiding tussen twee kamers kunt creëren. Zo geniet je vanuit beide ruimtes, bijvoorbeeld de keuken en woonkamer, van het vlammenspel. De glasdeur van de haard is bovendien volledig kaderloos en is vervaardigd uit één stuk keramisch glas. Daardoor is er vanuit elke hoek in de kamer maximale beleving van het vuur mogelijk.

Meer informatie over de haarden en dealers van Kalfire vind je op www.kalfire.com/nl.