De urban lifestyle

SieMatic ontwikkelt concepten op basis van lifestyles, om het aanbod zo dicht mogelijk te laten aansluiten bij de inrichtingswensen van de doelgroep. Pure is de lifestyle van liefhebbers van architectonische, puristische en minimalistische interieurs.

De prestigieuze “German Design Award” is de belangrijkste internationale prijs van het Duitse designinstituut Rat für Formgebung. De “German Design Award” in goud vertegenwoordigt de absolute top in internationaal design, want in elke categorie wordt deze titel slechts één keer toegekend, uitsluitend aan het beste van het beste. De jury koos voor de SieMatic29, de jonge, verrassend veelzijdige interpretatie van het traditionele keukenbuffet, waarmee SieMatic in 1929 haar eerste successen vierde.

De SieMatic 29 is een innovatieve knipoog naar de tijd waarin keukens nog bestonden uit los in de ruimte geplaatse meubelen en apparaten. Later zou het merk wereldwijd bekend worden met tijdloos elegante totaalkeukens, die SieMatic al in 1960 als eerste in Europa introduceerde. Het getuigt van durf en visie dat SieMatic dit bekende stramien doorbreekt en met een keuken komt die weer afzonderlijke meubelen in de ruimte plaatst. Meubelen die geheel naar wens kunnen worden uitgevoerd voor alle keukenfuncties: wassen en spoelen, snijden en voorbereiden, koken, bakken, stomen en grillen, koelen en vriezen, afwassen, opbergen en al het andere wat de koper zich wenst. Tot en met een ingebouwd USB-laadstation.

Het SieMatic 29 concept sluit perfect aan op de URBAN lifestyle, die samen met PURE en CLASSIC de drie-eenheid van het uitgebreide SieMatic leveringsprogramma vormen. Kenmerk van de URBAN lifestyle is het loslaten van tradities, waardoor vernieuwende ideeën ontstaan. Op een zeer individuele, non-conformistische wijze kan elke ruimte worden ingericht en op elk gewenst moment worden veranderd. De keuken en de woonruimte vormen een geheel, waarbij juist de diversiteit van de overige interieurstukken voor charme, karakter en persoonlijkheid zorgt. De SieMatic 29, met zijn onmiskenbare silhouet en vorm, werd ontwikkeld in samenwerking met het jonge Berlijnse design team KINZO. Qua grootte, kleuren en uitvoering is bijna alles mogelijk. De lifestyle Classic biedt mogelijkheden om uit klassieke stijlen een uniek, persoonlijk design te componeren. Urban ten slotte is de lifestyle van het stedelijke wonen. Perry Hanssen, Head of Interior Design van SieMatic Nederland, noemt het een innovatie met een verleden.

Perry Hanssen: “Urban is de lifestyle van de stad. Levendig, creatief, sociaal en vol persoonlijke beleving. Binnen deze levensstijl moet ruimte zijn voor veranderingen, non-conformische opvattingen en vooral intens genieten. SieMatic Urban keukens doorbreken het principe van compact en efficiënt aan elkaar gekoppelde meubelen, een vorm die in 1960 door SieMatic in Europa werd geïntroduceerd en heel bepalend is geweest voor hoe keukens er nu uitzien. Met Urban laat SieMatic dat principe weer los. Net als in 1929, toen SieMatic buffetkasten begon te maken, zien we bij Urban weer een keukenruimte waar losse elementen in staan. Aan deze open of gesloten meubelen kun je naar wens een of meer functies toekennen. Het is een totaal andere manier van interieurs ontwerpen. Speelser en creatiever. Ook biedt het mogelijkheden om, als je dat wilt, de inrichting aan te passen aan veranderende wensen en omstandigheden. Er komen kinderen, huisdieren, je wilt je eigen kruiden gaan kweken of je vindt ergens een meubelstuk of kunstwerk dat je in je keuken wilt zetten. Ga je gang. Je kunt een Urban keuken zelfs meeverhuizen naar een andere woning,” aldus Perry Hanssen. Het veelzijdige leveringsprogramma van SieMatic Urban beperkt zich niet tot de keuken. Het is een concept dat overal in huis kan worden toegepast. Ideaal voor mensen die graag in grote stedelijke ruimtes wonen, zoals verbouwde industriële monumenten. Perry Hanssen: “Er zijn mensen die zich qua wonen graag conformeren aan een stijl die zij als norm beschouwen. Wonen zoals het hoort. Met Urban spreekt SieMatic juist mensen aan die hun eigen stijl willen volgen. Een manier van wonen die origineel en persoonlijk is. Die lifestyle krijgt met Urban alle ruimte.”

W: www.siematic.nl