Beter zeilen met smart device MAX

Het Nederlandse maritieme bedrijf Sailmon heeft een smart device voor dinghies en sportboten gelanceerd: MAX. MAX is voorzien van hoogstaande technologieën en algoritmes die Sailmon heeft ontwikkeld voor raceyachten en superyachten. Het compacte, draadloze en nauwkeurige zeil instrument biedt iedere zeiler de mogelijkheid om door middel van data zeilprestaties te verbeteren. MAX is het enige “standalone” zeil instrument ter wereld dat ‘live’ de prestaties van de zeilers kan visualiseren in een app. De data kan op een later moment ook ‘live’ teruggekeken worden. 

Giswerk is verleden tijd
Met de introductie van MAX is giswerk aan boord verleden tijd. MAX maakt zeilers beter en stelt hen in staat de concurrentie van start tot finish voor te blijven. Niet alleen wedstrijden, maar ook trainingen kunnen nauwkeurig gemeten en geanalyseerd worden. De ingebouwde, snelle GPS en geavanceerde 9-assig kompas genereren nauwkeurige zeildata zoals heading, snelheid, wind en course over ground. Daarnaast bevat MAX een ping functionaliteit, countdown-klok, afstand en tijd tot startlijn waarmee iedere zeiler zijn of haar start tot in perfectie optimaliseren. MAX is voorzien van hoogstaande technologieën en algoritmes die Sailmon heeft ontwikkeld voor race- en superyachten, maar nu verkrijgbaar voor iedere zeiler (€899,- incl. btw).
MAX koppelen aan Sailmon app
Naast de technologische en praktische oplossing is MAX het eerste zeil instrument met bijbehorende app. De Sailmon app kan gebruikt worden om data uit trainingen of wedstrijden inzichtelijk te maken, te bewaren of herbeleven. In de app wordt automatisch een sessie rapport gegenereerd waarin alle details eenvoudig te vinden zijn (tijd, (top)snelheid, afstand en manoeuvres). De resultaten worden in de app gevisualiseerd op een overzichtelijke tijdlijn en kaart. Bovenal biedt de app gebruikers de mogelijkheid presentaties te delen met vrienden, familie en concurrenten of te downloaden voor verdere analyses, challenges of wedstrijden onderling.
0 replies on “Beter zeilen met smart device MAX”