Barrel uit Groningen Wine Bar of the Year 2018

Na meer dan 12.000 publieksstemmen en 15 onaangekondigde jurybezoeken werd vanmiddag op de Horecava de ‘Wine Bar of the Year 2018’ bekend gemaakt. De  genomineerde wijnbars verzamelden zich rondom het ‘Alles Over Wijnplein’ waar zij te horen kregen dat Barrel uit Groningen zich Wine Bar of the Year 2018 mag noemen! Barrel was in 2017 al een kanshebber en maakte ook dit jaar de meeste indruk bij de jury. Nummer twee is geworden Het Eigendom in Rotterdam en drie is wijnbar Shiraz in Amsterdam.

[Fotobijschrift: Van links naar rechts: Robert Verhoeven (Pitch PR), Martijn Fernhout (Barrel wijnlokaal), Sharon van Lokhorst (Winerebel.nl)]

Over de winnaar Barrel
Na vorig jaar al kanshebber te zijn geweest kan Barrel wijnlokaal zich dit jaar de terechte winnaar van de Wine bar of the Year verkiezing noemen. Uit het juryrapport blijkt: ”Het moment dat je deze wijnbar binnenstapt is het direct duidelijk dat gasten hier komen om van wijn te genieten. Met verschillende wijnboeken en tijdschriften en achterin een extra proeflokaal is dit een zaak die wijnsfeer ademt. Wijnkennis en wijnbehandeling niet alleen van eigenaar maar ook van andere medewerkers is voorbeeldig.”

Top drie
Ook twee andere wijnbars gooiden hoge ogen bij de vakjury en krijgen daarom een speciale benoeming. Nummer twee werd Het Eigendom in Rotterdam en nummer drie wijnbar Shiraz in Amsterdam. Beide wijnbars worden gekenmerkt door passie, kennis en zeer passende wijnspijs combinaties.

De prijzen
Naast eeuwige roem, gaat Barrel naar huis met een prachtig prijzenpakket: zij ontvangen een Coravin Wine System, dat wijnliefhebbers in staat stelt om hun favoriete wijn per glas te drinken, wanneer men wil en in elke hoeveelheid, zonder de fles te hoeven openen, en een reis naar de kelders van Moët & Chandon.

De vakjury
De jury bestaat uit Sharon van Lokhorst (wijnjournalist Entree Magazine, winerebel.nl en JFK), Robert van Dijk (hoofdsponsor Coravin), Hans van de Meeberg (Misset Horeca en specialbite.nl), Ron Vermeulen (hospitality expert enfood-market.nl), Romy Kooij (wijndocent, wijnjournalist en miss-winelane) en Robert Verhoeven (mede-eigenaar van Pitch PR en oprichter van wine-bars.nl).

 

 

0 replies on “Barrel uit Groningen Wine Bar of the Year 2018”