AXOR Uno

Heldere designtaal in een radicaal puristische badkamer

Met AXOR Uno introduceert AXOR een badkamercollectie die teruggrijpt naar de pure stijl van Le Corbusier. Het kraanwerk herken je aan de heldere designtaal, die uitnodigt tot heel intuïtief gebruik. De collectie bestaat uit meer dan zeventig producten voor op de wastafel, in de douche en bij het bad. AXOR Uno is ontworpen in samenwerking met de Phoenix Design Studio uit Stuttgart, de langjarige designpartner van AXOR. Afgelopen maart werd de AXOR ééngreeps-wastafelmengkraan bekroond met een prestigieuze iF Gold Design Award 2017.

Purisme in vorm en functie

AXOR Uno heeft een consistente opbouw, helemaal volgens de compromisloze designprincipes van de oorspronkelijke puristische beweging. Het kraanwerk bestaat uit twee rechte buizen die zich tot elkaar verhouden precies zoals de gulden snede voorschrijft: samengevoegd in een rechte hoek. Dat zorgt voor een elegante en slanke look, die past bij vele soorten badkamerinrichtingen. AXOR Uno leent zich perfect voor bijzondere afwerkingsmogelijkheden in vijftien beschikbare metaalkleuren, dankzij de PVD-technologie van AXOR FinishPlus special surfaces. Dankzij dit Physical Vapor Deposition-proces is het oppervlak veel harder dan gegalvaniseerde oppervlakken, waardoor het beter bestand is tegen krassen en corrosie. De combinatie van strak design en een persoonlijke favoriete kleur zorgt voor een zeer persoonlijk en doordacht totaalconcept in de badkamer.

Drie bedieningsvormen

Je hebt de keuze uit een eenvoudige, puristische of bijzonder puristische kraan. Dit is afhankelijk van je persoonlijke smaak, maar ook van de manier waarop je een kraan wilt gebruiken. Met de traditionele beugelgreep kies je voor een klassiek gebruiksgemak met architecturale vormen. Met de innovatieve Select-knop kies je voor purisme in vorm en functie. Met slechts één druk op de knop laat je het water stromen of stoppen. Deze Select-technologie, ontwikkeld door hansgrohe, reduceert de bediening van een mengkraan tot het essentiële. Tot slot kun je ook kiezen voor de zeer puristisch vormgegeven kraan met Zero-grepen. De cilindervorm wordt visueel amper onderbroken, behalve bij het aanzetten van de kraan. Dan gaat de knop naar boven.

AXOR Uno is het summum van purisme: strak, minimalistisch en subtiel, zowel in vorm als func- tie. De collectie belichaamt de meest fascinerende vormen uit het purisme. Elk individueel product weerspiegelt de kwaliteit van het materiaal en is precies en consistent opgebouwd. In deze collectie ontdek je de toewijding van AXOR om perfectie in design, vakmanschap en functionaliteit te integreren in elk product.

Perfect authentiek: AXOR Montreux

Nieuwe producten voor badkamer en keuken in jaren ’20-stijl Van een geheel andere categorie is de unieke en authentieke collectie AXOR Montreux. De gouden jaren ’20 van de vorige eeuw kenden grote welvaart. Hierdoor geïnspireerd ontwikkelde AXOR samen met Phoenix Design een badkamer- en keukencollectie in de stijl van de eerste industrieel geproduceerde kranen: AXOR Montreux. Met de authentieke en traditionele vormen die zo kenmerkend zijn voor de vroege jaren 1920 herinnert AXOR Montreux op stijlvolle wijze aan deze tijd van de wetenschappelijke en culturele groei.

Kenmerken van het industriedesign zijn de leidingen en afsluiters. In de kranen van AXOR Montreux komen deze terug in de klassieke kruisgrepen, maar ook in de combinatie met charmant porseleinen, rechte grepen. AXOR Montreux staat ook voor technologische vooruitgang: moderne techniek zet kranen, douchesystemen en accessoires om in innovatieve interpretaties van de jaren 1920 – met alle comfort van nu. Zo zorgt de klassieke keukenkraan van AXOR met zijn draaibare en uittrekbare uitloop voor maximale bewegingsvrijheid. In de douche kan men genieten van eenvoudige functionaliteit en optimaal douchecomfort met de AXOR Montreux Showerpipe. Ook de collectie AXOR Montreux is dankzij AXOR FinishPlus special surfacesbeschikbaar in vijftien verschillende kleuren.

W: www.axor-design.com