Ambacht in Beeld in De Hallen in Amsterdam

Komend weekend vindt In De Hallen in Amsterdam het Ambacht in Beeld Festival plaats. De Hallen staan volledig in het teken van ambachtelijk meesterschap met meer dan 50 verschillende soorten workshops, demonstraties, masterclasses en exposities. Om je keuzestress te verlichten, hebben we zeven activiteiten uitgelicht die je niet mag missen!

1. The Refugee Company helpt vluchtelingen integreren in hun nieuwe omgeving. Ibrahim, Najib en Bashar komen uit Syrië, waar ze werkzaam waren de mode-industrie. Tijdens het festival geven ze workshops waarin je een kleurrijke canvas tas kunt maken. Bij timmerman Ibrahim uit Sudan kunnen kinderen een mini-bootjemaken.

2. De beroemde mixologist Ektoras Binikos komt over uit New York om zijn kunstige cocktails met bijzondere ingrediënten en verschijningsvormen te tonen. Tijdens de drie uur durende masterclass deelt hij zijn kennis over mixologie en alchemie. Er zijn nog een aantal kaarten voor deze exclusieve middag, waarbij uiteraard alle creaties geproefd mogen worden!

3. Smid Annelied van Dijk was een van de eerste vrouwelijke smeden en gedurende het festival laat ze beide dagen haar kunsten zien. Siersmeedkunst is een bijzonder spetterend ambacht!

4. Jeans maken met Denim City. Tijdens deze master class leer je in twee dagen alle geheimen van de klassieke 5-pocket jeans, waar je ook nog een persoonlijke twist aan kunt geven. Je verlaat de masterclass met spijkerbroek!

5.- Modeontwerper Mattijs van Bergen staat bekend als de kroonprins van plissé. Op het festival geeft hij samen met Bakri Shoukeh uit Syrië een workshop over deze bijzondere techniek, hoe je deze kunt toepassen en wat het effect er van is op textiel.

6. Leer leer bewerken. Een armband of vlecht waarin je je eigen creativiteit kwijt kunt, gecombineerd met de juiste materialen en technieken. Daniëllle Roossien leert het je met liefde! Of maak samen met Monsak je eigen leren etui!

7. De uit New York afkomstige beeldhouwers Vanessa Hoheb en Thomas Donahue hebben het Vrijheidsbeeld gerestaureerd en werkten intensief samen met kunstenaar Willem de Kooning. Naast een masterclass mallen maken, exposeren ze een aantal prachtige bronzen handen.

Kaarten kopen
Toegang tot het festival is gratis. Voor workshops en masterclasses koop je online of ter plekke tickets. Prijzen variëren per activiteit. Bekijk het volledige programma op de website.

Over het festival
Het Ambacht in Beeld Festival richt zich op ambachtelijk meesterschap en wil een divers publiek op interactieve wijze inspireren over ambacht. Met internationale masterclasses, meer dan dertig verschillende workshops en talloze demonstraties en performances door top-ambachtslieden bieden we een aansprekend programma voor jong en oud.

www.ambachtinbeeldfestival.nl