What you see is what you eat: synchroon 16-gangen dineren met La Grande Bouffe
Eenmalig, overdadig en volledig synchroon geserveerd — La Grande Bouffe keert terug in Amsterdam! Op donderdag 11 en vrijdag 12 september 2025 presenteert Cinema Culinair een nieuwe editie van zijn meest legendarische film+diner-ervaring: La Grande Bouffe. Zes jaar na de laatste vertoning (in 2017) is het tijd voor een unieke comeback. Bereid je voor op een 16-gangendiner dat precies meebeweegt met de film. Wat je ziet, is wat je eet. Letterlijk.
Team Cinema Culinair op locatie in Weesp
'"Een film draaien met 16-gangen synchroon met de hoofdrolspelers uitserveren (zonder pauze!) is eigenlijk gekkenwerk aldus Rutger van Cinema Culinair ''
Tijdens deze grensverleggende culinaire filmervaring kijk je naar de beruchte Franse klassieker uit 1973 — een maatschappij-kritische, rauwe en decadente film over vier mannen die besluiten zich dood te eten. Geen pauze. Geen genade. Alleen pure cinema en perfect getimede gangen. Denk aan: kalfsniertjes in Bordelaisesaus, bloedworst, kwartels aan het spit, flensjes met meer drank dan bloem — en dat alles exact op het moment dat het op het doek gebeurt.
AYOR – At Your Own Risk, zoals altijd bij deze beruchte eetfilm. Je houdt ervan of je haat het.
Details evenement:
Locatie: Tolhuis, Amsterdam
Data: donderdag 11 & vrijdag 12 september
Tijd: 18:00 - 23.00
Tickets €150,- voor de gehele ervaring dus film & diner + drankjes inclusief via Cinemaculinair.nl
lees ook
Louis Vuitton presenteert feestelijke creaties en Tea Time door Maxime Frédéric
Dit feestseizoen onthult Louis Vuitton een reeks gastronomische meesterwerken van Maxime Frédéric, die onlangs werd uitgeroepen tot ’s werelds beste patissier 2025. In zijn atelier aan de rue du Pont Neuf creëert hij verfijnde lekkernijen die vakmanschap en creativiteit verenigen – van vernieuwde kerstklassiekers tot een luxueuze afternoon tea.
Fitz’s Bar presenteert nieuw cocktailmenu in Amsterdam
In de elegante setting van Fitz’s Bar aan het Oosterpark herleeft de sfeer van de Roaring Twenties. Onder leiding van award-winnende bartender Nick Vrielink brengt het team een ode aan klassieke cocktails met een moderne twist. Het nieuwe menu combineert vakmanschap en verbeelding, geïnspireerd door drie thema’s: Art, Crime en Apothecary.
Japan meets the Med: de nieuwe culinaire golf van The SIREN
Na haar culinaire reis langs de Middellandse Zee laat The SIREN zich dit najaar meevoeren naar Japan. In haar elegante restaurant aan het Rokin komt de Mediterrane ziel samen met Japanse verfijning.