Zomervoorstelling: De Verlossing van Hugo Claus

Theatergroep Suburbia speelt De Verlossing op Stadslandgoed De Kemphaan in Almere. Met licht venijn, maar niet zonder liefde, schetst Hugo Claus het bestaan van sjacheraar Oscar en zijn doodzieke vrouw Magda, in hun armzalige huis tussen de rotzooi, uitgemergelde kippen en voorbijrazende auto’s. De Verlossing is een onweerstaanbaar komisch portret van een beklagenswaardig gezin, dat niet met maar ook niet zonder elkaar kan leven. Hugo Claus balanceert meesterlijk op de rand van humor en tragiek. Hoe hopeloos het leven van het gezin ook is, door rake observaties is De Verlossing vooral buitengewoon geestig.

HUGO CLAUS
De Vlaamse schrijver Hugo Claus is de meest bekroonde auteur uit het Nederlandse taalgebied. Naast romans en gedichten schreef Claus tientallen toneelstukken en was hij kunstschilder, regisseur en filmmaker. De Verlossing was een van zijn laatste toneelstukken.

ETEN OP STADSBOERDERIJ ALMERE

De zomervoorstelling van Theatergroep Suburbia is een complete avond uit in een landelijke omgeving. Voorafgaand aan de voorstelling verzorgen de Zusjes van Dijk een Vlaams driegangendiner waarin zo veel mogelijk biologische producten uit de streek zijn verwerkt. Het vlees komt rechtstreeks van de Stadsboerderij – maar natuurlijk kunt u ook voor een vegetarisch menu kiezen.

Tijdens de zomervoorstelling organiseert Suburbia elke dag een andere activiteit. Woensdag en zondag een landgoedwandeling met Staatsbosbeheer, donderdag een inleiding over Hugo Claus en zaterdag een bier- of wijnproeverij. Zondag is na afloop een nagesprek met de cast en crew.

De voorstelling wordt gespeeld door Marie-Christine de Both (U bent mijn moeder), Mirjam Stolwijk (Blind date, Maria Stuart, Wilhelmina), Hanne Arendzen (Intouchables, Publieke Werken, Vijand van het volk), Wouter Van Lierde (Hebriana, Eerste Liefde) en Bram De Win (Het nieuwsstedelijk, Toneelgroep Maastricht).

De Verlossing is nog t/m 30 juli op Stadslandgoed de Kemphaan in Almere. Van woensdag t/m zondag (behalve 16 juli). Aanvang: 20.30u. Aanvang zondag: 15.00u. Aanvang diner: 18.30u. Aanvang zondag diner: circa 17.45u. De première is 1 juli. Voor meer informatie klik hier.