Young Stedelijk

Onderdeel van het Stedelijk Museum Amsterdam is Young Stedelijk, aangestuurd door Fleur Schoonhoven en een groep van zo’n vijftien ambassadeurs. Young Stedelijk is een initiatief dat een nieuwe generatie cultuurliefhebbers de mogelijkheid biedt zich te verbinden aan het Stedelijk Museum. Young Stedelijk heeft zo’n 300 leden. De ambassadeurs van Young Stedelijk zijn geselecteerd op basis van hun kennis, unieke inbreng en expertise. Zo vormen ze samen een diverse groep professionals die de programmering en het lidmaatschap mede invulling geven en nieuwe initiatieven aandragen. In maart zal een nieuwe lichting ambassadeurs bekend worden gemaakt die het stokje voor aankomend jaar overnemen.

Young Stedelijk lidmaatschap

Als Young Stedelijk-lid krijg je een kijkje achter de schermen van het Stedelijk Museum en ontmoet je een mix van zo’n driehonderd jonge (leeftijd van 20 t/m 40 jaar) kunst- en cultuurliefhebbers. Tijdens een serie van evenementen, waaronder openingen van Stedelijk-tentoonstellingen, (curator & artist) talks, kunstfeestjes en het bezoeken van kunstbeurzen, galeries, veilinghuizen en ateliers, kom je meer te weten over moderne en hedendaagse kunst en vormgeving en maak je deel uit van de Stedelijk community. Met de contributie van het lidmaatschap wordt er een bijdrage geleverd aan speciale projecten van het Stedelijk Museum. Zo wordt er elk jaar een kunstwerk bekendgemaakt dat dankzij Young Stedelijk kan worden aangekocht.

In conversation with…

Nieuw op het Young Stedelijk-programma staat ‘In conversation with…’ – een serie gesprekken van Young Stedelijk-ambassadeurs met Stedelijk-kunstenaars die plaatsvinden in de studio van de kunstenaar. In de eerste editie die reeds heeft plaatsgevonden, interviewde Marjolein van Zanten ontwerper Dirk van der Kooij in zijn studio in Zaandam. 

Young Stedelijk biedt een aantal leden de kans om bij het interview aanwezig te zijn en op studiotour te gaan. Fragmenten van de interviews zijn terug te zien op Instagram via @ysamsterdam en hier op de website van het Stedelijk Museum. 

Ace & Tate is partner in de gehele serie ‘In conversation with…’.

Speciale YS ledenactie

Als je nu lid van Young Stedelijk wordt, dan ontvang je een speciaal welkomstpakket! Bovenop je persoonlijke Young Stedelijk-pas en de Internationale Art Pass, ontvang je nu ook:

  • het Zeepbootje van ontwerper Floris Hovers
  • ‘Let me be your guide’ Stedelijk collectiecatalogus
  • Stedelijk tote bag
0 replies on “Young Stedelijk”