Wat als je langgekoesterde droom een kind te krijgen niet gaat zoals gehoopt?

Eén op de zes koppels hebben problemen om een kindje te krijgen. Toch blijft een onvervulde kinderwens helaas nog altijd een taboe. In zijn nieuwe boek brengt Leander Verdievel het waargebeurde en ontwapenend eerlijke verhaal van een vader die tien jaar wachtte op een kind. Leander weet, net zoals in zijn vorig boek Gevoel voor tumor, als geen ander de balans te bewaren tussen humor en echte emoties.

Tien jaar, zeventien IVF-pogingen en een lange adoptieprocedure waren nodig om de droom van Leander en zijn vrouw Karen in vervulling te laten gaan. In Het volgend-jaar-gezin. Of hoe het plan om papa te worden een tragikomische processie van tien jaar werd gaat hij geen taboe uit de weg. Hij schrijft heel open en vol humor over het onvruchtbare hindernissenparcours dat hij samen met zijn vrouw heeft afgelegd. Van de vele uren in volle wachtkamers in het ziekenhuis, via absurdistische adoptiecursussen tot de intense vreugde als ze hun kinderen voor het eerst ontmoeten: dit is hun ontroerende verhaal. Uitgeverij TerraLannoo |9789401469531 |€ 19,99  | Verschijnt binnenkort | Reserveer het boek nu alvast hier 
Over de auteur

Leander Verdievel is schrijver- scenarist. Hij werd bekend met de succesvolle tv-serie Gevoel voor tumor, die onder meer de Prix Europa voor beste Europese televisieserie won en het gelijknamige boek, waarin hij vol humor vertelt over zijn strijd tegen kanker.