Voorstelling over liefde in tijden van sociale afstand

Liefdesziek in regie van Charli Chung is een hoopvolle dialoog over de schoonheid van het verlangen. Toneelgroep Oostpool komt in oktober van dit jaar met een extra voorstelling die, onder meer door de recent aangescherpte maatregelen van de overheid, actueler lijkt dan ooit. In de afgelopen maanden, waarin we sociaal van elkaar verwijderd waren, spraken regisseur Charli Chung en schrijver Bart van den Donker uitvoerig over het verlangen naar de ontmoeting.

[Beeld Henri Verhoef]

We hebben de ander nodig. Misschien wel vooral als we weten dat het niet kan. Niet mag. Juist dan is het verlangen groter dan ooit. Van den Donker schreef naar aanleiding hiervan een korte toneeltekst voor twee acteurs; Liefdesziek. De voorstelling wordt gespeeld door Jesse Mensah (genomineerd voor een Louis d’Or) en Daniel Cornelissen (o.a. Showponies en Oostpool-Paradehit Alles wat liefde is). Liefdesziek is een dialoog waarin een invoelbare liefdesgeschiedenis de hoofdrol speelt. Een openhartig portret van twee mensen en hun gedachten over de ander. Een liefdevolle toneeltekst geschreven in tijden van sociale onthouding. Liefdesziek past naadloos in de voorstellingenserie van Oostpool, waarin de mens en ons menszijn centraal staan. Schurend langs de actualiteit, maatschappelijk relevant en artistiek uitdagend.

Liefdesziek is tussen 21 oktober en 5 november te zien in Arnhem (première za 24 okt Huis Oostpool), Den Haag en Amsterdam. De volledige speellijst staat op oostpool.nl

Veilig en fijn theaterbezoek

De theaters in Nederland doen er alles aan om een bezoekje aan het theater zo veilig en prettig mogelijk te laten verlopen. Met militaire precisie worden bezoekers op voldoende afstand ontvangen en de theaterbeleving in de anderhalvemetersamenleving geoptimaliseerd. Theater is misschien wel een van de veiligste openbare plekken op het moment.

0 replies on “Voorstelling over liefde in tijden van sociale afstand”