Voorleesboek: De dromendief

Het prachtige voorleesboek De dromendief (5+) van vader en zoon Bart en Leon Römer verschijnt in oktober bij uitgeverij Kluitman. Ze bedachten samen een voorleesboek waarbij Leon verantwoordelijk is voor de illustraties en vormgeving en Bart voor de tekst. Deze samenwerking mondde uit in het fantasierijke De dromendief dat van slapengaan een feestje maakt.

De dromendief
Nio houdt van dromen. Want in dromen kan alles. Als hij op een nacht uit een droom wakker schrikt, ziet hij dat er iemand in zijn tuin rondsluipt. Nio ontdekt dat hij te maken heeft met een dromendief en gaat achter de dief aan. Onderweg komt hij nog veel meer gestolen dromen tegen. Zal het hem lukken om de dromendief te stoppen en alle dromen terug te brengen naar hun eigenaar?

Over Bart Römer
Bart Römer is directeur van de Nederlandse Filmacademie en schrijver. Hij was toneelspeler en daarna, achter de schermen, werkzaam bij televisie. Vooral als programmaontwikkelaar en leidinggevende bij de publieke omroep.

Over Leon Römer
Leon Römer is een freelance artiest die illustreert, ontwerpt en bedenkt. Na het afronden van de kunstacademie AKV St.Joost heeft hij aan veel verschillende projecten gewerkt. Van het schilderen van muren, trams en auto’s, tot het maken van geanimeerde video’s. Zijn stijl kenmerkt zich door frisse kleuren en veel vrolijke gezichten.

Uitgeverij Kluitman | 9789020682533 |  € 16,99 | verschijnt oktober 2020