Online internationale musea bezoeken

Op zondag 18 mei vieren we kunst en cultuur in de vorm van Internationale Museumdag. Dit jaar wordt aandacht gegeven aan thema’s zoals gelijkheid, diversiteit en inclusiviteit. Wereldwijd bieden verschillende musea voor de gelegenheid collecties of rondleidingen digitaal aan, zodat kunstliefhebbers kunnen genieten van enkele van ’s werelds meest bijzondere collecties. Reis deze Internationale Museumdag de wereld virtueel rond en bezoek Miraikan in Tokio en leer meer over de innovatie tussen robot en mens. Of bezoek metropool New York en waan je in de wereld van de sterren met exclusieve fashion collecties in The Met.

Miraikan, Tokio, Japan

Het Miraikan museum in Tokio is hét wetenschapsmuseum van Japan. Wie denkt dat wetenschap en technologie saai is, heeft waarschijnlijk nooit een voet in dit hypermoderne museum gezet. Het Miraikan museum is gewijd aan toekomstonderzoek en innovatie van robot en mens, en is tevens ook de thuisbasis van verschillende robots waaronder Honda’s ASIMO. Wat is het verschil tussen robots en de mens? Weet jij wanneer er een robot tegenover je staat? Antwoord op deze vragen vind je in de online exposities van het museum, makkelijk te volgen via Google Arts & Culture.

Het Neon Museum, Las Vegas, USA

Als je denkt aan Las Vegas, denk je waarschijnlijk aan de grote neonletters langs de Strip. Het kan dan ook niet anders, dan dat deze stad hier een heel museum aan heeft gewijd. Het Neon Museum in Las Vegas heeft samen met Tim Burton, bekend van de klassieke stop-motion films The Nightmare Before Christmas en Corpse Bride, een nieuwe collectie uitgebracht – Lost Vegas: Tim Burton @ The Neon Museum. Deze collectie is door Tim Burton zelf ontwikkeld en is daarmee ook zijn eerste collectie die sinds 2009 in Amerika te zien is. De collectie geeft een kijkje in het brein van Tim en toont zijn herinneringen aan de stad. Je volgt een nachtrondleiding op het YouTube kanaal van Het Neon Museum en zal Las Vegas zien als nooit tevoren.

The Art Museum Riga Bourse, Riga, Letland

Wie fan is van 19e-eeuwse kunst kan de online collectie The Secret of Art is in the Details van het Letse museum The Art Museum Riga Bourse niet overslaan. Maak een sprong terug in de tijd en geniet onder andere van meesterwerken van Adrian Ludwig Richter. De collectie zoomt in op de kleine details uit verschillende schilderijen, bustes en andere historische voorwerpen die anders over het hoofd worden gezien. Een bijzondere manier om kunst door de ogen van de kunstenaar te zien.

The Metropolitan Museum of Art, New York, USA

Het grootste mode-event van het jaar, het Met Gala, is vanwege de huidige coronacrisis voorlopig uitgesteld. Een klap voor de fashion liefhebbers onder ons, maar gelukkig kun je nog wel genieten van enkele van de meest iconische merken in de geschiedenis van mode met de online exposities van The Met. Het museum presenteert meer dan 5.000 jaar aan kunst van over de hele wereld, waar iedereen van kan genieten. Van extravagante baljurken van Christian Dior tot Modernisme met Coco Chanel – deze collecties wil je niet missen.

Queen Sirikit Museum of Textiles, Thailand

Het Queen Sirikit Museum of Textiles is een geschenk van Hare Majesteit Koningin Sirikit en haar liefdadigheidsorganisatie de SUPPORT Foundation aan de inwoners van Thailand. De stichting werd tot leven gebracht om de productie van traditioneel Thais handwerk verder aan te moedigen. In de online expositie Dressing Gods and Demons: Costume for Khon wordt een selectie aan handgemaakte Khon kostuums, maskers en juwelen getoond en leer je de geschiedenis achter de delicate voorwerpen.

0 replies on “Online internationale musea bezoeken”