Vier de zomer op Paleis Het Loo

Ook deze zomer is Paleis Het Loo weer BuitenGewoon Open, met de stallen en tuinen. Het rijke en royale 17e eeuwse ‘buiten’ is nog steeds te bewonderen op Paleis Het Loo. 

Bezoek het vorstelijke onderkomen van de paarden in de stallen, loop langs de koetshuizen met de rijtuigen, auto’s en sledes. Een route langs de vroegere ijskelder brengt je naar de barokke paleistuin waar vroeger langs de symmetrische patronen van exotische bloemen en planten werd geflaneerd. De brede paden geven uitzicht over de fonteinen, beelden en in de verte, achterin de paleistuin, de Colonnades. In de paleistuin staan vier imposante, eigentijdse sculpturen naar ontwerp van de architect Daniel Libeskind. Tot en met september staan er in de paleistuin en op het Stallenplein een scala aan activiteiten voor jong en oud op het programma. Tijdens de weekenden is er vaak iets extra’s te doen en er zijn veel mooie evenementen gepland – op royale afstand. 

Zomer op Paleis Het Loo 

Van vrijdag t/m maandag staat Paleis Het Loo in het teken van Zomerdagen Tijdens de Zomerdagen, staan er op meerdere plekken verhalenpodia: op het Stallenplein is van alles te ontdekken over de bijzondere auto’s en rijtuigen. In de tuinen is het heerlijk vertoeven en worden verhalen over de fonteinen verteld.

Er zijn Prinsen- & Prinsessendagen op dinsdag, woensdag en donderdag. De mooiste jurken en prinsenpakken passeren de revue, vol glitters, kleur, pracht en praal. Spelletjes, theater, dansen en zingen, een knutsel-goodiebag en op de foto op de mooiste plekjes in de paleistuin. Ook al is het jaar een beetje anders dan anders, nog steeds zijn er weer veel leuke shows en activiteiten. 

Naar hartenlust vertoeven

De kiosk bij de Colonnades en de Prins Hendrik Garage op het Stallenplein bieden, naast een heerlijke menukaart, een sfeervolle locatie om te royaal te genieten – binnen in de Prins Hendrik Garage en buiten op het terras. Een kop koffie met gebak, heerlijke lunch of even nagenieten op het  monumentale Stallenplein onder het genot van een hapje en drankje.  

Voor een echt zomers uitje, zijn er picknick boxen te bestellen bij de Prins Hendrik Garage. Neem een picknick(kleed) mee en haal de picknick box op, om vervolgens een heerlijk plekje in het gras van de paleistuin te zoeken! Dat is ‘Ontspannen op royale afstand’ met een zomers tintje!

Nazomeren op Paleis Het Loo

September is dé Nazomermaand op Paleis Het Loo; er is echt van alles te doen. De gehele maand staat in het teken van heerlijk nazomeren in de buitenlucht. Voor ieder wat wils; van muziek tot speurroutes voor het hele gezin. Ook de gezellige Spirit of Winter buitenfair steekt zich voor één keer in een nazomerjasje vanaf 29 september – 3oktober. 

Entreetickets

Tijdslots zijn te reserveren in de ticketshop. Dit is een entreetijd van het bezoek, vervolgens mogen bezoekers de hele dag blijven. Meer info: paleishetloo.nl

Paleis Het Loo 

Koninklijkpark 16 

7315 JA Apeldoorn 

055 5772400 

paleishetloo.nl

0 replies on “Vier de zomer op Paleis Het Loo”