Vandaag verschenen: nieuw van Goghboek

Goed nieuws op de geboortedag van Vincent van Gogh: de nieuwe publicatie ‘Vincent van Gogh. Alle werken in het Kröller-Müller Museum’ is vanaf vandaag te koop in de webshop. Let op: de voorraad is vanwege de coronamaatregelen nog beperkt, dus bestel snel!

88 SCHILDERIJEN EN 180 WERKEN OP PAPIER

In 1908 koopt Helene Kröller-Müller haar eerste Van Gogh: Bosrand uit 1883. Dit bescheiden en nog tamelijk traditionele schilderijtje vormt de opmaat voor een in de daaropvolgende jaren in hoog tempo uitdijende Van Goghverzameling. Nog hetzelfde jaar wordt het aanmerkelijk gedurfdere schilderij Vier uitgebloeide zonnebloemen uit 1887 aangekocht. Tegenwoordig is het Kröller-Müller Museum de trotse bewaarder van de op een na grootste Van Goghverzameling ter wereld: 88 schilderijen en ruim 180 werken op papier.

Dit is het eerste boek waarin alle schilderijen en tekeningen van Vincent van Gogh in de collectie van het Kröller-Müller zijn afgebeeld en beschreven, ingebed in een verhaal over zijn leven en zijn kunst. Auteurs zijn Chris Stolwijk (algemeen directeur RKD – Nederlands Instituut voor Kunstgeschiedenis) en Renske Cohen Tervaert (conservator van het Kröller-Müller).

BESTEL NU

Het boek is voor € 19,95 (excl. verzendkosten) te koop in zes talen (Nederlands, Engels, Frans, Duits, Mandarijn en Japans). In ons magazijn wordt het boek veilig verpakt en verstuurd zolang het kan. Bestel in de webshop >>

CORONAMAATREGELEN

In lijn met het landelijke beleid met betrekking tot het coronavirus is het museum vooralsnog tot 1 juni 2020 gesloten.

0 replies on “Vandaag verschenen: nieuw van Goghboek”