Van Hier & Verder zet Brabants talent in spotlight

Brabant barst van het talent en dat mag gezien worden. Daarom presenteert Kunstloc Brabant vanaf 16 september diverse veelbelovende makers uit TalentHub Brabant verbonden aan deze provincie. Sommigen timmeren internationaal aan de weg, anderen staan meer aan het begin van hun loopbaan. De expositie Van Hier & Verder toont bijzonder werk dat bestaat uit uiteenlopende kunstvormen; van beeldende kunst tot letteren, van muziek tot theater en van film tot design.

[Foto: Noortje Haegens_Quarantaine uitzicht]

Van 16 september t/m 14 november kun je, in de LocHal in Tilburg, het werk bewonderen van onder andere Noortje Haegens, Wessel Verrijt, Billie van Katwijk, Sandro van der Leeuw, Bram van Helden en Hemaseh Manawi Rad.

 Wessel Verrijt, Videostill, Residentie United-C March 2021

Opening expositie

Tijdens de opening van de expositie op 16 september kun je kennismaken met de makers. Ook is er een kort optreden van dansgezelschap The100Hands en een literaire voordracht van Elianne van Elderen. De presentatie is in handen van Dion Soethoudt. Geniet van wat hier kiemt en uitwaaiert over Nederland én daarbuiten.

TalentHub Brabant 

In Brabant wordt op een unieke manier samengewerkt aan de ontwikkeling van creatief toptalent. Alle kunstenaars in de expositie zijn verbonden aan een van de zeven ‘talenthubs’ van het programma TalentHub Brabant van de provincie Noord-Brabant en Kunstloc Brabant. Binnen TalentHub Brabant werken presentatie-instellingen, podia, festivals en andere ondersteunende instellingen samen met meer dan honderd Brabantse talenten. Zo bouwen ze gezamenlijk aan een goed klimaat voor jonge veelbelovende makers in Brabant.

VR beleving

Een van de werken op de expo is Inktzwart van Iris van der Meule. Inktzwart is een poëtische virtual reality-ervaring waarin de herinnering aan de MH17-ramp centraal staat. Een digitaal monument dat de slachtoffers herinnert, maar ook gaat over de getuigen van de crash en andere betrokkenen. Inktzwart werd genomineerd voor een Gouden Kalf voor Beste interactive op het Nederlands Filmfestival. De VR-installatie wordt mogelijk gemaakt in samenwerking met het digilab van Bibliotheek Midden-Brabant.

Talent Talks

Op 30 september en 14 oktober geven drie makers in een interview setting een kijkje in de keuken van hun maakproces. Aan de hand van eigen gekozen fragmenten komen we erachter wat de makers inspireert en hoe hun werkproces verloopt. Onder andere zangeres Alyssa Bottse, beter bekend onder artiestennaam Abee schuift aan. De Talent Talks avonden zijn een concept van en een samenwerking met Pop Up Cinema uit Tilburg. Houd voor het volledige programma onze website in de gaten. 

De expositie is van 16 september t/m 14 november gratis te bezoeken in de LocHal Tilburg. 

0 replies on “Van Hier & Verder zet Brabants talent in spotlight”