Unieke voorstelling met Mondriaanjurk in de hoofdrol

[Foto: Eveline van Egdom]

In samenwerking met het Haagse muziekfestival Festival Classique maakt modeontwerper Michael Barnaart van Bergen een unieke voorstelling: Movement. Centraal in deze voorstelling staat de Mondriaanjurk uit de collectie van de ontwerper.

Michael Barnaart van Bergen staat bekend om zijn passie voor kunst. Zijn ontwerpen zijn veelal gebaseerd op werken van kunstenaars uit de Kunstbeweging De Stijl. Een grote inspiratiebron is de kunst van Piet Mondriaan met de Mondriaanjurk als tastbaar resultaat. Deze jurk staat centraal in de unieke voorstelling Movement die Barnaart van Bergen maakt in samenwerking met Festival Classique. De voorstelling begint met het ontwerpproces en de zoektocht naar de juiste compositie. Vervolgens komt de productie van het ontwerp aan bod en het stuk sluit af met het succes van de jurk. Met muzikale begeleiding van het Residentie Orkest, onder directie van dirigent Nicholas Collon, voeren 24 danseressen, gekleed in de Mondriaanjurk, een visueel spektakel op in de sfeervolle Kurzaal van het Kurhaus in Scheveningen. Choreografie is in handen van Thom Stuart van de Dutch Don’t Dance Division. Kunst, mode, muziek en dans worden in samenwerking met de ontwerper op een smaakvolle manier bij elkaar gebracht.

De voorstelling Movement is op 16 & 18 juni te zien in het Kurhaus in Scheveningen. Kaarten zijn te koop voor € 30 via Festival Classique.

Over Michael Barnaart van Bergen

De Nederlandse modeontwerper Michael Barnaart van Bergen (1983) presenteerde in 2008 zijn eerste couturecollectie tijdens de Amsterdamse modeweek. In 2009 lanceerde hij zijn eerste prêt-à-porter-collectie en sindsdien concentreert hij zich op deze luxe confectiesoort. Inmiddels zijn verschillende collectiestukken in (inter)nationale musea tentoongesteld. Het werk van de ontwerper kenmerkt zich door de toegankelijkheid, heldere vormgeving en unieke grafische dessins. De collecties zijn geproduceerd met zorg voor het milieu in gelimiteerde oplage en te verkrijgen in zijn boutique op de Papestraat 1B Den Haag of via www.michaelbarnaartvanbergen.com