Slapstick en spektakel met De Drie Musketiers door De Warme Winkel

Van 2 t/m 27 juli en van 13 t/m 31 augustus staat de spraakmakende theatergroep De Warme Winkel in het Amsterdamse Bostheater met De Drie Musketiers. Geniet onder het genot van een heerlijke picknick op een zwoele zomeravond van een frisse, eigenzinnige voorstelling vol humor en muziek, slapstick en spektakel, zeer vrij naar de befaamde avonturenroman van Alexandre Dumas.

Het is inmiddels een mooie traditie aan het worden. Het Amsterdamse Bostheater en Internationaal Theater Amsterdam nodigen een topgezelschap uit om in de zomer het rode pluche van de schouwburg te verruilen voor een voorstelling onder de sterrenhemel in het fraaie amfitheater. Na de succesvolle coproducties Julius Caesar met Orkater en De Meeuw met het Noord Nederlands Toneel is dit jaar, bij het 35-jarig jubileum van het Amsterdamse Bostheater, de beurt aan De Warme Winkel.

De voorstellingen van de meest spraakmakende theatergroep van Nederland worden vaak omschreven als verrassend, verfrissend en inspirerend. Ook bij De Drie Musketiers trekt het gezelschap weer alle registers open om het overbekende verhaal fris op te dienen. Slapstick en spektakel vechten om aandacht. Varkens en kippen rennen voor hun leven als de acteurs de degens kruisen en legers figuranten een virtuoze dood tegemoet gaan. De musketiers staan al meer dan een eeuw symbool voor tomeloze moed. Ze hebben een eergevoel dat de F-side doet blozen, van een dode meer of minder kijken ze niet op en hun trouw is in weinig huwelijken meer te vinden. Op geheel eigen wijze brengt De Warme Winkel een ode aan deze onversaagde helden.

DE DRIE MUSKETIERS

Concept en spel: Vincent Rietveld, Mara van Vlijmen, Ward Weemhoff, spel: Marius Mensink, Benjamin Moen, Rob Smorenberg, Marieke de Zwaan, eindregie: Pieter Kramer, decorontwerp: Juul Dekker, lichtontwerp: Lucas Van Haesbroeck, kostuumontwerp: Bernadette Corstens, compositie: Wim Conradi, geluidsontwerp: Ivo Pas, technische productie: Tom Vollebregt, techniek: Manuel Boutreur, Ramses van den Hurk, Robert van Delft, productieleiding: Jakob Proyer, Yoka van Zuijlen, productie: Joppe Kos, Hester Jolink. Een coproductie van De Warme Winkel, het Amsterdamse Bostheater en Internationaal Theater Amsterdam.

Websites
De Warme Winkel,
Amsterdamse Bostheater,
Internationaal Theater Amsterdam

0 replies on “Slapstick en spektakel met De Drie Musketiers door De Warme Winkel”