Theatervoorstelling Neelie!

Carine Crutzen speelt de titelrol in Neelie! De voorstelling van Theatergroep Suburbia, geïnspireerd op het leven van Neelie Kroes, toert tot 23 december door het land.

Neelie Kroes is een icoon, een vrouw die door alle glazen plafonds heen brak. Een kleurrijke politica, moeder en echtgenote, die na vele politieke en persoonlijke verwikkelingen uiteindelijk een van de machtigste vrouwen van Europa wordt.    De theatervoorstelling Neelie! – geschreven door Léon van der Sanden en geregisseerd door Julia Bless – gaat over de vrouw achter de ijzeren dame. Een drama met een Shakespeareaanse inslag over de zucht naar macht en vrouw-zijn in een mannenwereld. Naast Neelie Kroes passeren ook andere politieke coryfeeën de revue zoals Ruud Lubbers, Bram Peper en Pim Fortuyn.

Neelie! wil een bijdrage leveren aan de actuele discussie over het tekort aan vrouwen op machtige posities. Waarom bereiken zo weinig vrouwen de top? Hoe is het Neelie Kroes gelukt de top te bereiken in een mannenbolwerk? Hoe combineert zij werk en privé? Is Neelie een inspirerend rolmodel voor Nederlandse vrouwen van nu?

Cast

Carine Crutzen als Neelie Kroes
Dic van Duin als Bram Peper
Thomas de Bres als Pim Fortuyn
Lykele Muus als Simon Suiker
David Elsendoorn, Felix Meyer
Emmanuel Ohene Boafo.

Regie: Julia Bless
tekst: Léon van der Sanden
vormgeving: Maze de Boer
kostuums: Dorien de Jonge
muziek: Danny Weijermans

Neelie! een productie van Theatergroep Suburbia, is t/m 23 december te zien in ruim dertig theaters door het land.

trailer, website