Theater: Real Boys

illustratie Nina Vandeweghe

Zaterdag 19 september gaat Real Boys in première in Theater Bellevue. Real Boys is de tweede voorstelling van het Vlaamse collectief  More Dogs dat in 2018 bij Orkater/De Nieuwkomers debuteerde met de voorstelling Zeitgeber. More Dogs ziet de wereld om zich heen steeds kunstmatiger worden en kijkt er gefascineerd naar, maar wel met enige argwaan. Verward over wat nog langer ‘echt’ is en wat niet, wordt de drang naar een oprechte ervaring of iets authentieks groter.

Vijf Pinokkio’s proberen echte jongens te worden. In een geflipt libretto bezingen ze genderfluïditeit, popcultuur, online profilering en labovlees maar ook liefde, fake-news en Pinokkio’s queeste. In Real Boys vechten ze met het ‘fake’ spektakel dat hen omringt.

Over More Dogs

More Dogs is een Belgisch collectief van schrijvers, makers, spelers en muzikanten. Ze studeerden samen drama aan het conservatorium van Antwerpen. Afzonderlijk zijn ze actief in het Belgische theater- en muzieklandschap.

Over Orkater/ De Nieuwkomers

Orkater/De Nieuwkomers, het talentontwikkelingsprogramma van Orkater, biedt jonge muzikanten en theatermakers de gelegenheid hun ideeën om te zetten in muziektheatervoorstellingen die gespeeld worden in kleine zalen en op festivals. Real Boys is de 24e productie van Orkater/De Nieuwkomers.

Concept, uitvoering, muziek Viktor De Greef, Gode Kempen, Robin Keyaert, Julien Neirynck, Elias Vandenbroucke Regie Peter Seynaeve Eindregie Titus Tiel Groenestege Muzikale begeleiding Peter Spaepen Decor Ruben Wijnstok Kostuums Esmee Thomassen

Lees hier het rechtevrije interview met de jongens van More Dogs door Frank Sierra

0 replies on “Theater: Real Boys”