Stay at Home Stedelijk: dichterbij dan ooit genieten van kunst

Het Stedelijk Museum presenteert Stay at Home Stedelijk, met elke dag om 16 uur een minidocumentaire, video over de collectie, podcasts en audio tours op Facebook en YouTube. Als bonus neemt het Stedelijk iedereen wekelijks live mee op tour via Instagram. Kom meer te weten over de roemrijke schilderijen van Chagall, ontdek hoe fotograaf Bertien van Manen verschillende gemeenschappen in dook en maak kennis met de gloednieuwe tentoonstelling van Nam June Paik.

[fotocredit: Stedelijk Museum Amsterdam en Richard Serra’s Sight Point. Foto: John Lewis Marshall]

Vandaag (vrijdag 20-03) om 14 uur bijt directeur Rein Wolfs het spits af met een live tour langs zijn favorieten in de vaste opstelling van de collectie op Instagram.

Directeur Stedelijk Museum Rein Wolfs: ‘Kunstenaar Nam June Paik voorzag al in de jaren zeventig dat we in de toekomst via een “elektronische snelweg” constant met elkaar verbonden zouden staan, waarmee hij het huidige internettijdperk voorspelde. Afgelopen week zou zijn tentoonstelling “The Future is Now” openen. Zijn voorspelling lijkt actueler dan ooit met de huidige crisis waarin we de komende periode voornamelijk digitaal met elkaar in contact staan. Het Stedelijk zet daarom de komende periode vol in op het verhogen van de online activiteiten, zodat iedereen toegang houdt tot kunst voor inspiratie, verdieping, ontspanning en verlichting van de geest.’

Via het YouTube kanaal zal het Stedelijk Museum ook enkele workshops voor jongeren (12+) delen via de What the Art?! filmpjes van de Bliksopeners. Ouders van jongere kinderen (5-12) kunnen via de website van het Stedelijk samen creatief aan de slag gaan. Het museum biedt alle video’s en workshops voor iedereen gratis aan. Uiteraard stelt het Stedelijk elke kleine donatie bijzonder op prijs. Dit kan via de donatie-button die binnenkort bij het aanbod online gedeeld zal worden.