Spannende Boeken Weken 2020 van start

De Spannende Boeken Weken 2020 zijn vandaag gestart met de uitreiking van de Hebban Thrillerprijs. Ook is vanaf vandaag het geschenk Wat jij niet ziet van M.J. Arlidge gratis in de boekhandel bij besteding van € 15 aan Nederlandstalige boeken en is nog de hele maand juni te verkrijgen. De Spannende Boeken Weken, jaarlijks van 1 tot en met 21 juni, zijn de aftrap voor de Zomerlezen campagne (juni, juli en augustus).

Geschenk M.J. Arlidge Wat jij niet ziet

Britse auteur M. J. Arlidge (Meulenhoff Boekerij) debuteerde in 2014 met zijn razend succesvolle boek Iene Miene Mutte, over inspecteur Helen Grace. Naast het Spannende Boeken Weken geschenk verschijnt op 2 juni ook Arlidge’ nieuwste boek, de negende in de Helen Grace-serie: Nog lange niet. Arlidge’ verhalen over de eigenwijze inspecteur blijven het goed doen: de auteur stond in 2019 met maar liefst acht titels in de Spannende Boeken top 60. Bovendien is speurder Helen Grace in 2019 door Hebban-lezers verkozen tot populairste thrillerpersonage. Er verschijnt ook een speciale trailer van Wat jij niet ziet.

Lees en Huiver

Van 1 t/m 10 juni organiseert lezerscommunity Hebban.nl een speciale zomereditie van de Thriller Tiendaagse als start voor de Spannende Boeken Weken-campagne van de CPNB. Onder de titel ‘Lees en Huiver’ publiceert de site iedere dag een kort spannend verhaal van een Nederlandse misdaadauteur.

‘Lees en Huiver’ is een samenwerkingsproject van de Misdaadauteurs van de Auteursbond en Hebban, het grootste lezersplatform van Nederland en Vlaanderen. Bij de Auteursbond zijn ruim 100 bekende en minder bekende Nederlandse misdaadauteurs aangesloten. Hebban trekt maandelijks meer dan 600.000 bezoekers.

Na afloop van de Thriller Tiendaagse verschijnt er een e-book met alle tien de korte verhalen plús bonus tracks.

Tien dagen lang volgt iedere dag een nieuw kort, spannend verhaal van een Nederlandse misdaadauteur op Hebban.nl.

De deelnemende auteurs zijn: Melissa Skaye, Chris Rippen, René Appel, Yvonne Franssen, René van de Meerakker, Marcella Kleine, Patricia Snel, Inge Ipenburg, Isa Maron en Rob Bakker.

0 replies on “Spannende Boeken Weken 2020 van start”