Soldaat van Oranje – De Musical – Geef deze unieke ervaring cadeau

Als de Duitsers in 1940 Nederland binnenvallen, heeft de Leidse student Erik Hazelhoff Roelfzema met zijn vrienden een onbezorgd studentenleven. De dan ongeveer 23-jarige jongens realiseren zich als donderslag bij heldere hemel dat niets meer hetzelfde is. Vriendschap en liefde zijn niet langer vanzelfsprekend. De oorlog zet alles op zijn kop, alle verhoudingen staan op scherp. Iedereen moet zijn eigen keuzes maken…: Ga je vechten voor Vrijheid, Volk, Vaderland? Steek je je kop in het zand en studeer je door? Of kies je doelbewust voor de vijand? Soldaat van Oranje – De Musical is gebaseerd op het waargebeurde verhaal van één van de grootste verzetsstrijders uit onze vaderlandse geschiedenis: Erik Hazelhoff Roelfzema. Aan het begin van de oorlog ontsnapt Erik naar Engeland van waaruit hij zendapparatuur naar Nederland smokkelt en als piloot betrokken is bij bombardementen op Duitsland. Hij wordt adjudant van Koningin Wilhelmina en ontvangt voor zijn verzetswerk al tijdens de oorlog de Militaire Willemsorde, de hoogste Koninklijke onderscheiding.

Soldaat van Oranje – De Musical ging op 30 oktober 2010 in première in een voor deze voorstelling gecreëerd theater. Het publiek beleeft de voorstelling in een 360 graden draaiende theaterzaal en wordt zo het waarachtige verhaal ingetrokken. Op 27 november 2015 heeft de productie het laatste te verbreken Nederlandse theaterrecord op zijn naam gezet, de meeste bezoekers ooit! Vanaf het begin speelt de musical, met inmiddels meer dan 2,5 miljoen bezoekers, elke voorstelling voor een uitverkochte zaal.

Sinds 31 december 2013 is Soldaat van Oranje – De Musical de langstlopende voorstelling uit de Nederlandse theatergeschiedenis en op 27 november 2015 heeft de productie ook het laatste te verbreken theaterrecord op zijn naam gezet, de meeste bezoekers ooit!

7 jaar in 7 minuten

De afgelopen zeven jaar zijn vele mooie momenten de revue gepasseerd bij Soldaat van Oranje – De Musical. Bekijk  in zeven minuten een compilatie van de voorbereiding tot aan  de première en een aantal bijzondere gebeurtenissen daarna.

Benieuwd naar de making of? Klik hier

Kaarten voor de nieuwe speelperiode t/m mei 2018 zijn
verkrijgbaar via soldaatvanoranje.nl of telefonisch 0900 – 1353 (0,45 cpm)