Sneak peek van het nieuwe KBR museum

Zeshonderd jaar geleden regeerden de hertogen van Bourgondië over Brussel. Deze rijke en machtige vorsten en gecultiveerde mecenassen stelden een schat samen die ook vandaag nog weet te boeien: de Librije, een verzameling handschriften die zo uniek is dat ze haar eigen naam kreeg. Heel wat van deze meesterwerken wisten de tand des tijds te doorstaan en worden door KBR gekoesterd.

Iedereen kent Jan Van Eyck of Rogier van der Weyden, maar de miniaturisten die de handschriften verluchtten moesten zeker niet voor hen onderdoen. Sommigen beweren zelfs dat de mooiste schilderijen van de Vlaamse primitieven misschien wel die zijn die we in de handschriften terugvinden. Het zijn deze handschriften die het hart van het nieuwe museum vormen.

Virtuele opening

Ook tijdens de Coronacrisis werkte het KBR-team vanuit zijn kot verder aan de voorbereiding van het museum en hebben de aannemers ter plaatse de werf afgewerkt. Het nieuwe museum is klaar en zou 15 mei openen. Helaas is de opening uitgesteld naar 18 september, maar de directrice Sara Lammens toont u graag de eerste beelden van deze prachtige omgeving.

Ontdek het uitzonderlijke vakmanschap van ambachtslieden uit de middeleeuwen, probeer zelf een miniatuur te maken of laat u een fantastisch verhaal in het oor fluisteren… Beleef de 15de eeuw in onze streken en ontdek de beelden, verhalen en personages uit de Librije van de hertogen van Bourgondië.

Voor een sneakpeak klik hier.