Russian Musical Weekend in de Amsterdamse Bethlehemkerk

De pianist Anna Fedorova, de violist Daniel Rowland en de altviolist Dana Zemtsov geven met vijf collega-musici in de Amsterdamse Bethlehemkerk een kamermuziekfestival met Russische muziek, in het weekend van 25 en 26 juli. Het festival bestaat uit vijf volwaardige programma’s. Niet meer dan dertig bezoekers kunnen door de corona-maatregelen het festival bijwonen. Alle concerten zijn live te volgen dankzij de live-streams van Studio 150, die in de kerk in Amsterdam Noord zijn intrek heeft genomen.

Het festival is een moedig initiatief. Waar veel musici momenteel korte concerten organiseren, zetten de acht musici hun schouders onder een gevarieerd en volwaardig festivalprogramma. Het idee ontstond een maand geleden. Het kon door de flexibiliteit van Studio 150 razendsnel een plek krijgen.

Op het programma staan klassiekers als Tsjaikovski’s Pianotrio en Souvenir de Florence, Sjostakovitsj’ Tweede pianotrio, Vijftiende strijkkwartet en diens altvioolsonate, naast stukken van Prokofiev, Rachmaninov, Glinka, Glière, Koussevitzky, Glazunov, Scriabin, Arensky, Kapustin en de wereldpremière van Confused Diffusions on a Fragment of Chopin van Borys Fedorov.

De Bethlehemkerk profileert zich pijlsnel als een inspirerend kamermuziekpodium. Sinds het uitbreken van de corona-crisis presenteert Studio 150 vrijwel dagelijks live-streams op Facebook en YouTube.

Kaarten voor € 27,50 en passe-partouts voor € 110,– zijn te koop via https://studio150.nl/tickets/

Russian Musical Weekend
Russische kamermuziek met Daniel Rowland, Benjamin Roskams (viool), Dana Zemtsov (altviool), Maja Bogdanovic, Alexander Warenberg (cello), Nicky Schwartz (cello/contrabas), Anna Fedorova (piano)
Zaterdag 25 juli: 19.00 – Forbidden Love | 22.00 – The Darkest Place
Zondag 26 juli: 12.00 – Passionate Matinee | 15.00 – Poetic Afternoon |
19.00 – Grand Finale

Noot voor de redactie
Bekijk het volledige programma op https://studio150.nl/tickets/.