Residentie Orkest met Yeol Eum Son, Sebastiaan Kemner, Charlie Chaplin & Dejan Lazić

Enkele hoogtepunten in het novemberprogramma van Residentie Orkest Den Haag zijn de live begeleiding bij Chaplins klassieker The Circus, Prokofjevs Eerste pianoconcert met soliste Yeol Eum Son, Beethovens Tweede pianoconcert met Dejan Lazić en Trombone obsessie met Sebastiaan Kemner. Onderstaand uitgebreidere informatie over deze topconcerten.

za 7 nov, Fokker Terminal: CHAPLINS THE CIRCUS

Charlie Chaplin is de koning van de stomme film en een van de beroemdste filmsterren aller tijden. Bij de vertoning van zijn klassieker The Circus speelt het Residentie Orkest olv Timothy Brock live de muziek die Chaplin zelf voor zijn film componeerde. In de stomme film uit 1928 speelt Chaplin een zwerver die op de vlucht slaat voor de politie, per ongeluk een circusvertoning verstoort en meteen wordt aangenomen als clown. The Circus werd een enorme hit en kreeg maar liefst vier Oscarnominaties.

vr 13 nov, Zuiderstrandtheater: COLLON MEETS SON

Pianiste Yeol Eum Son is pas 33 jaar maar kan nu al bogen op een indrukwekkende carrière. Ze wordt internationaal geroemd om haar gracieuze en tijdloze interpretaties en haar veelzijdigheid. Dit seizoen treedt de Zuid-Koreaanse een aantal keren op met het Residentie Orkest. Met chef-dirigent Nicholas Collon vertolkt ze op 13 november het Eerste pianoconcert van Prokofjev, een kort maar o zo virtuoos stuk. Daarna zet Collon de Vierde symfonie van Brahms op de lessenaar: volmaakte en wonderschone muziek, een monument onder de symfonieën.

vr 20 nov (Utrecht) & zo 22 nov (Den Haag): DEJAN LAZIĆ SPEELT BEETHOVEN

De Kroatisch-Oostenrijkse pianovirtuoos Dejan Lazić soleert in Beethovens Tweede pianoconcert, waarmee de componist in Wenen destijds triomfen vierde. Ook eert het Residentie Orkest olv Nicholas Collon de vorig jaar overleden componist Theo Verbey met zijn Fractal Variations voor strijkorkest. Tot slot staat – 20 november in het Utrechtse TivoliVredenburg en 22 november in het Haagse Zuiderstrandtheater – de laatste symfonie van Jean Sibelius op het programma. Een symfonie vol fascinerende klankwerelden en volgens velen het beste wat Finland te bieden heeft.

za 21 nov, Rotterdamse Doelen: TROMBONE OBSESSIE

Bij dit concert van het Residentie Orkest olv Nicolas Collon trapt trombonist Sebastiaan Kemner als solist af met een kenmerkende compositie van Nicholas Moroz met zang en elektronische elementen. Op het programma staat verder een nieuw werk van Wolfgang Rihm vernoemd naar de Canzona, de meerstemmige zangtraditie ten tijde van de rondreizende troubadours. Met medewerking van vier solozangers van Het Nederlands Kamerkoor.

Residentie Orkest Den Haag website, Facebook, Twitter, YouTube

0 replies on “Residentie Orkest met Yeol Eum Son, Sebastiaan Kemner, Charlie Chaplin & Dejan Lazić”