Phion benoemt Otto Tausk tot chef-dirigent

Foto Sarah Wijzenbeek

Op vrijdag 11 september presenteert Phion, tijdens de seizoensopening van het orkest, de Nederlandse dirigent Otto Tausk als zijn chef-dirigent. Het orkest is verheugd dat Otto Tausk zich, voor een termijn van in ieder geval twee jaar, aan de organisatie wil verbinden. Hij zal, naast zijn rol als chef-dirigent bij Phion, zijn positie als music director bij het Vancouver Symphony Orchestra voortzetten alsmede zijn rol als artistic advisor bij de Vancouver Symphony Orchestra School of Music.

‘Ik vind het geweldig om benoemd te worden tot chef-dirigent van Phion, Orkest van Gelderland & Overijssel. Vanaf het eerste moment dat ik met de musici werkte, viel mij hun warmte, openheid en ambitie op. Ik kijk er dan ook enorm naar uit om al deze geweldige mensen nog beter te leren kennen en voort te bouwen op de sterke muzikale connectie die ik heb ervaren. Samen starten we een nieuw hoofdstuk van een ongetwijfeld fantastisch verhaal,’ aldus Otto Tausk.

‘Otto Tausk past perfect bij Phion’’ zegt algemeen directeur Jacco Post. “Hij begrijpt waar wij als orkest voor staan en zit vol waardevolle ideeën die ons orkest, zeker in de huidige tijd, nog meer richting zullen geven. Ik ben ervan overtuigd dat zijn verbindende persoonlijkheid eraan zal bijdragen dat wij als fusieorkest, gevestigd in Arnhem én Enschede, artistiek gezien nog beter zullen samensmelten. Otto Tausk is zelf woonachtig in onze regio, wat er zeker aan zal bijdragen dat we onze contacten in de regio kunnen verstevigen. Natuurlijk neemt onze chef-dirigent, door zijn lange internationale ervaring, ook een interessant netwerk aan solisten en dirigenten met zich mee. Wij kunnen dan ook niet wachten om samen aan de slag te gaan en ons publiek te laten ervaren welke schoonheid hieruit voortvloeit.’

Op 11, 12 & 13 september opent Otto Tausk het nieuwe concertseizoen van Phion met een prachtig programma. Naast de wereldpremière van de kamerorkestversie van het Pianoconcert van Joep Franssens, speelt het orkest Symfonie nr. 1 van Beethoven.

0 replies on “Phion benoemt Otto Tausk tot chef-dirigent”