Phil’s RestO: De Doelen komt met een culinaire verrassing

Het was in het eerste weekend van september dat de Doelen haar deuren openzette om de trouwe RPhO bezoekers weer te verwelkomen. Nog wat onwennig vanwege het nieuwe corona-protocol druppelde het publiek binnen voor de spectaculaire en emotioneel beladen seizoensopening onder leiding van Lahav Shani.  

Concertbezoekers werden bij binnenkomst aangenaam verrast door wat zij zagen. Een ware metamorfose heeft er plaats gevonden in de maanden dat het  concertgebouw gesloten bleef voor het publiek. Midden in de hal is een bijzondere plek gecreëerd, waar het de komende tijd heel goed toeven zal zijn. Het culinaire idee ontstond in de Corona periode, waarbij we op zoek gingen naar alternatieve invullingen voor de zee aan ruimte, marmeren vloeren en prachtige kroonluchters. De Doelen heeft haar creatieve team bestaande uit o.a. Dorine de Vos (Hotel New York, Villa Augustus), Christian Igesz en Martijn Brenninkmeijer (Waluw) gevraagd het restaurant in te richten en in samenwerking met Rotterdamse ondernemers te exploiteren. We zijn hartstikke blij met het resultaat. De hal bruist weer net zo als bij de opening in 1966!

Phil’s RestO 
Op de dansvloer en rondom is sinds kort een tijdelijk en zeer stijlvol, klassiek restaurant te vinden dat de naam Phil’s RestO draagt, een ode aan het schitterende huisorkest, Het Rotterdams Philharmonisch. Er is de afgelopen weken met man en macht gewerkt om de eerste bezoekers alvast een voorproefje, een soort amuse de bouche, te bieden van de dingen die komen gaan.

Directeur Janneke Staarink: ‘We willen het publiek niet alleen een veilige omgeving bieden tíjdens het concert, maar ook een uiterst aangename voor aanvang. Bezoekers kunnen voor het concert, dat natuurlijk vanwege de maatregelen wat anders verloopt, genieten van een bijzonder diner en een goed glas wijn. Niets zo fijn om de avond op deze mooie nieuwe plek te beginnen.’

Lokale ondernemers 
De Doelen is in de afgelopen periode op zoek gegaan naar creatieve oplossingen en nieuwe ideeën waarbij zowel veiligheid als maatschappelijke betrokkenheid een grote rol spelen. Phil’s RestO is een van die ideeën waarmee de Doelen zowel het reguliere als nieuw publiek hoopt aan te trekken en die op deze wijze een prachtavond te bezorgen. Zij doen dat door in zee te gaan met een aantal culinaire ondernemers in Rotterdam. Emmy Walburg, samen met Rob Baris onder veel Rotterdammers bekend van etablissementen als Z&M, Zinc, Kantine Werklust en Vislokaal Kaap, bijt op 27 september het spits af als eerste gastchef.

Emmy Walburg: ‘Wij willen met de diners meegaan in die geweldige wederopbouw sfeer van de Doelen die het creatieve team met de inrichting van Phil’s Resto weer heeft weten te vangen. Onze diners zijn dus klassiek jaren ’60, maar met een moderne twist.’ Walburg biedt een keuzemenu bestaande uit vega, vis of gevogelte.

Online reserveren 
Bezoekers die voor aanvang van het concert willen dineren kunnen via de website van de Doelen tot twee dagen van tevoren reserveren. €35 per tweegangen menu, plus drankarrangement bestaande uit twee drankjes naar keuze en koffie of thee na. Voor de liefhebbers wordt er ook aan een dessert gedacht; die zijn extra. Bezoekers die hun concert tickets liever in persoon bij de Doelenkassa reserveren kunnen uiteraard ook de diners ter plekke boeken. Ook hier geldt de twee dagen regel.

De menu’s worden op de Doelen website vermeld.

0 replies on “Phil’s RestO: De Doelen komt met een culinaire verrassing”