Pete en de bananen Over daten tussen twee culturen

Op vrijdag 12 juni om 20:00 uur organiseert De Balie een exclusieve vertoning van de documentaireserie Pete en de bananen (vanaf 8 juni elke maandag te zien op VPRO Dorst). In de serie gaat publicist Pete Wu op zoek naar de ongeschreven date-regels voor ‘bananen’, zoals Wu zichzelf noemt: Chinees van buiten (‘geel’) en Nederlands van binnen (‘wit’). Tijdens het programma in De Balie kijken we de driedelige serie en gaan we na elke aflevering dieper in op de thema’s. 

Kiriko Mechanicus en Kelly van Binsbergen gaan met elkaar in gesprek over ‘yellow fever’ (de seksuele obsessie voor Aziatische vrouwen of mannen). Pete Wu vertelt onder andere hoe hij terugkijkt op zijn eerste date met een Chinees-Nederlandse jongen. En VPRO-regisseur Willem Timmers vertelt over het maakproces van de serie. De Balie-programmamaker Rokhaya Seck modereert het programma. Een avond over daten tussen twee culturen, verwachtingen van familie en de invloed van stereotypes op de liefde.

Klik hier voor meer informatie 

Over de serie
In de driedelige documentaireserie Pete en de bananen (VPRO Dorst) onderzoekt journalist en schrijver Pete Wu het mooiste dat er is: de liefde. Samen met andere ‘bananen’ bespreekt Pete zijn eigen onzekerheden over de heersende westerse schoonheidsidealen en de fetisjering van Oost-Aziaten. Zijn zoektocht voert Pete langs de psycholoog, bruiden, sekstelefonistes en fotomodellen. En gaat hij voor het eerst op date met een andere Chinees-Nederlandse jongen om te kijken of dat iets verandert aan zijn beeld van de liefde. Hoe beïnvloeden de verwachtingen en regels zijn datingleven? En wat als je als ‘banaan’ aan geen van beiden kan voldoen?

0 replies on “Pete en de bananen Over daten tussen twee culturen”