Nieuwe Rotterdamse street art route

De nieuwe street art route door Crooswijk is een feit! De historie van de oudste wijk van Rotterdam komt erin tot leven, maar ook twee gloednieuwe, kleurrijke werken spatten er van de muren af! Dat is bijna letterlijk zo, want om de lancering van de nieuwe street art route door Crooswijk te vieren, werden er afgelopen zondag ter plekke nog twee prachtige werken aan toegevoegd.

Klaar voor de herfstvakantie
De route voert langs 15 kunstwerken van (inter)nationaal gerenommeerde artiesten zoals onder meer Me Like Painting, Mr. June, The Bushwick Collective, Lastplak Collective en Telmo Miel. Vooral die laatste twee trokken veel bekijks, omdat bezoekers bij de lancering in het zonovergoten Crooswijk afgelopen zondag zelf mee konden maken hoe de laatste hand aan die twee werken werd gelegd.

Het toont ook aan hoe dynamisch street art is in Rotterdam, want het Rewriters 010 team is dus direct alweer bezig om de zojuist gelanceerde route met deze twee werken nu al van zijn eerste update te voorzien. In de app krijgen liefhebbers van street art uitgebreide aanvullende informatie over de muurschilderingen en de makers ervan. Deze beschrijvingen zijn te lezen en te horen in het Nederlands en Engels. De app is daarom een must-have voor street art liefhebbers uit binnen én buitenland en is vanaf nu te downloaden voor iOS en Android smartphones.

Samen met de eerder al gelanceerde en deze zomer nog vernieuwde Rewriters route door het centrum, staat de teller daarmee nu op meer dan 60 kunstwerken, verspreidt over drie wandelroutes. Alle drie de wandelroutes zijn beschikbaar in de app en worden regelmatig en zonder bijbetaling bijgewerkt. Daarnaast werkt Rewriters 010 continu aan de ontwikkeling van nieuwe routes door de stad, die eveneens in toekomstige, gratis updates worden toegevoegd. De app kost éénmalig slechts €1,10 in de iOS App Store en €0,99 bij Google Play.