Fotokunst van Delano Sookha

De Nederlandse filmmaker en regisseur Delano Sookha (1971) reisde vorig jaar januari naar de woestijnen van het westen van de Verenigde Staten. Zijn reis voerde hem van Las Vegas Nevada via Death Valley, Californië, Utah en Arizona waar hij probeerde de randen van de moderne beschaving vast te leggen. Daar waar lawaai ophoudt en stilte het overneemt. Hij kon niet vermoeden dat slechts enkele weken later de hele wereld piepend tot stilstand gebracht zou worden. De foto’s die hij tijdens deze reis maakte zijn nu verkrijgbaar als print in beperkte oplage.

Amargosa Valley. Sunrise. January 2020

De foto’s die hij tijdens deze memorabele reis maakte zijn nu verkrijgbaar als print in beperkte oplage in de shop op zijn website. Prijzen vanaf € 300. Check het aanbod in de shop op zijn website hier. In de catalogus zijn er overigens nog meer van de series te vinden. Interesse in een van deze werken kunt u kenbaar maken via mail.

Tire tracks. Navajo Nation. January 2020

Over Delano Sookha

Delano (1971) studeerde fotografie aan de Gerrit Rietveld Kunstacademie in Amsterdam. Hij zette zijn ambacht voort in het maken van films aan de London International Film School. Met gevoel voor de Zeitgeist en zijn sterke visuele beeldtaal wist hij al snel de artiesten van de MTV-generatie aan te spreken, waaronder Lenny Kravitz. Als regisseur werkte hij verder voor merken als: ​​Nike, Jimmy Choo, Gap, Zegna, Louis Vuitton, Heineken, Puma, Deutsche Bank, Paco Rabanne en Mercedes Benz.

Met een grote interesse in menselijk gedrag, bevinden zijn protagonisten zich vaak aan de rand van hun gezond verstand. Een verkenning van wat het betekent om mens te zijn. Het is waar Delano gelooft dat de meeste interessante dingen gebeuren. Gevangen in een beeldtaal die zijn liefde weerspiegelt voor kleurrijke en grafische beelden gecombineerd met elegant en modieus productiedesign en styling. Hij combineert zijn visuele esthetiek en muziekvideo-ritme met korte verhalen.

Zijn werk is genomineerd en bekroond bij de MTV VMA, Viva Awards, Eurobest, TMF Awards, Cannes Lions en EVMA.


                    
0 replies on “Fotokunst van Delano Sookha”