Nieuw werk van Oostpoolmakers geïnspireerd op de huidige tijd

Toneelgroep Oostpool lanceert #TROOSTPOOL. Een online podium voor de nieuwe verbeelding. Op een speciaal gedeelte van de website presenteert het in Arnhem gevestigde theatergezelschap de komende tijd nieuw en ander werk, gemaakt door vertrouwde Oostpoolmakers: volledig geïnspireerd op de huidige tijd die we door het coronavirus noodgedwongen thuis doorbrengen. Het publiek geniet de komende tijd onder andere van de live voorstelling Decamerone 2020, nieuwe theaterteksten voorgedragen door bekende gezichten, gesprekken met regisseurs over theatermaken in tijden van sociale onthouding en de cast van de voorstelling De Rattenvanger die hun afgebroken tournee online afmaakt.

Alle (live-) voostellingen en initiatieven zijn te bekijken en -luisteren op www.troostpool.nl

Met voorstellingen als Allemaal Mensen en People, Places & Things maakte Oostpool de afgelopen jaren voorstellingen, waarin de uitdagende tijd waarin we samenleven centraal staat. Deze maatschappelijke visie, vormgegeven onder aanvoering van artistiek directeur Marcus Azzini, is ook het fundament voor #TROOSTPOOL. De huidige tijd waarin we elkaar met afstand tegemoet treden, inspireert makers om met nieuw repertoire de vraag te stellen: ‘Hoe nu mens te zijn?’. Zo werkt regisseur Timothy de Gilde in samenwerking met de ArtEZ Toneelschool aan een hedendaagse, online versie van Boccaccio’s Il Decameron. Regisseur Charli Chung vraagt bekende theatertekstschrijvers korte, nieuwe teksten te schrijven. Deze ‘verhalen van nu’ worden in één dag geschreven, verbeeld door bekende Oostpoolgezichten en gepresenteerd aan het publiek op #TROOSTPOOL. De Arnhemse schrijver Jibbe Willems en actrice Jade Olieberg bijten het spits af. Te zien vanaf woensdag 22 april.

Online hoorzitting De Rattenvanger

De tournee van de voorstelling De Rattenvanger kwam ineens tot een einde. Zonder dat de acteurs het wisten was de laatste voorstelling al gespeeld. Het Rattenvangeravontuur krijgt een vervolg op #TROOSTPOOL. In een driedelige online hoorzitting gaan de acteurs, elk vanuit hun eigen isolement, de woordenstrijd opnieuw met elkaar aan. Het eerste deel van de online hoorzitting staat inmiddels online. De komende zaterdagen volgen de overige delen.

Podcastserie ‘theatermaken in tijden van sociale onthouding’

Naast nieuwe, actuele verhalen en het vervolg van De Rattenvanger is op #TROOSTPOOL de komende tijd de podcastserie ‘Theatermaken in tijden van sociale onthouding’ te beluisteren. Programmamaker Jasper Hupkens gaat in gesprek met regisseurs Timothy de Gilde en Charli Chung en vraagt hoe je inspiratie in deze tijd vertaalt naar verbeelding? En hoe is het voor makers als er ineens geen podium en publiek meer zijn?

 

Op www.troostpool.nl verschijnen de komende tijd met grote regelmaat nieuw werk en bijzondere initiatieven.

0 replies on “Nieuw werk van Oostpoolmakers geïnspireerd op de huidige tijd”