Nieuw internationaal theater- en dansfestival in Utrecht

Van donderdag 19 t/m zaterdag 21 oktober 2017 a.s. vindt de eerste editie plaats van SPRING in Autumn, een samenwerking tussen Stadsschouwburg Utrecht en SPRING festival. Met SPRING in Autumn presenteren SPRING en Stadsschouwburg Utrecht in gezamenlijkheid vijf verschillende voorstellingen van hedendaagse theatermakers en choreografen. Het driedaagse festival in Stadsschouwburg Utrecht is een compacte versie van SPRING, maar compleet met kenmerkende festivalsfeer en extra’s rondom de voorstellingen.

Europese theater hit
Op de eerste avond is in de grote zaal van de schouwburg de indrukwekkende voorstelling Imitation of Life te zien. Dit ‘hyper realistische’ toneelstuk met ongekende climax wordt overal in Europa lovend ontvangen en komt nu naar Utrecht. De regisseur Kornél Mundruczó kennen filmliefhebbers wellicht van zijn in Cannes bekroonde film White God (2014).

Sinistere kermisattractie
De nieuwe ‘levende installatie’ van de Utrechtse kunstenaar Dries Verhoeven is een excursie door onze huidige angstcultuur. Phobiarama is te zien in een echt spookhuis dat verrijst in het Zocherplantsoen voor de schouwburg. Phobiarama is ook na SPRING in Autumn te zien als onderdeel van IMPAKT festival.

Inspiratie: Fela Kuti 
Het swingende Kalakuta Republik zorgt er op de zaterdagavond van festival voor dat je energiek de zaal uit komt. De uit Bukina Faso afkomstige Serge Coulibaly liet zich voor deze krachtige dansvoorstelling vol engagement inspireren door het politieke leven van de legendarische Afrobeat-pionier Fela Kuti, die behalve muzikant ook politiek zeer actief was.

Flinke dosis humor en gedeelde emoties
In de kleine zaal van de schouwburg kunnen is de veelbelovende Lea Moro te zien, die met veel humor in (b)reaching stillness een bijzondere sfeer weet te creëren. In Common Emotions van choreograaf Yasmeen Godder speelt het publiek letterlijk een belangrijke rol. Meedoen mag!

De kaartverkoop voor SPRING in Autumn verloopt via de kassa van Stadsschouwburg Utrecht: www.ssbu.nl.