Negen dagen vermaeck bij zestigste Brabantsedag

Voor de zestigste keer wordt het publiek vermaakt door de wagenbouwersgroepen van de Brabantsedag. Hun huizenhoge wagens vormen zondag 27 augustus het decor voor de ruim 2.000 acteurs. Deze ‘Parade van Vermaeck’ is het hoogtepunt van het negendaags cultuurfestival van 19 t/m 27 augustus met muziek, exposities, theater, cabaret en andere activiteiten.

In de parade wordt vermaak door de eeuwen heen in het Hertogdom Brabant uitgebeeld, gespeeld en verbonden met de huidige tijd. Alle soorten vermaak komen aan bod, van volks- tot leedvermaak. In dit bijzondere jaar wordt de parade voorafgegaan door een wagen waarop Gerard van Maasakkers en Björn van der Doelen samen met hun bands optreden. Bovendien is de toegang voor kinderen tot en met 12 jaar gratis.

Eerst het Brabantsedag festival

Voorafgaand aan de optocht biedt de Brabantsedag van 19 tot en met 27 augustus een dikke week boordevol cabaret, kunst, toneel, muziek- en straattheater en muziek.
Het festival wordt geopend met de nieuwe en gratis Kinderoptocht op zaterdag 19 augustus om 19.00 uur. Daarin zijn de bouwers, acteurs en technici van de toekomst te zien. Aansluitend zorgen de twee swingende bands Dansman3 en Session voor een bruisend en gratis toegankelijk openingsfeest. De zondag van het openingsweekend staat in het teken van familietheater, met de twee voorstellingen Carnaval der Dieren en de Kindertemmer.
Tijdens de week zijn onder meer cabaretvoorstellingen van Ernest Beuving en Johan Goossens te zien. Op woensdagmiddag is de traditionele Brabantse Middag, terwijl ’s avonds het gratis Klassiek in Kerk & Kroeg te bezoeken is op verschillende locaties in Heeze, met Thijs van Otterloo, het Bellinfante Quartet, Daan van den Hurk en Robin de Zeeuw. Ook zijn tijdens het gehele festival vijf bijzondere exposities gratis te bezoeken.
In het paradeweekend zijn er Smaak & Stijl en Tuin van Vermaak in de Gemeentehuistuin, met onder meer veel live muziek, de Muizenkermis en Ganzenfanfare (bekend van de Efteling). Na de muzikale vooroptocht en Parade van Vermaeck om 13.30 uur, waarbij enkele tienduizenden bezoekers worden verwacht, zorgt het gratis toegankelijke slotfeest voor een swingende apotheose.

Kaarten voor de diverse betaalde evenementen zijn verkrijgbaar via de website. Kinderen tot en met 12 jaar hebben gratis entree voor de optocht. Kijk voor het volledige programma en meer informatie op brabantsedag.nl en op diverse social-mediakanalen.