Naar De Pont en het TextielMuseum met één kaartje!

De Pont museum en het TextielMuseum bieden hun bezoekers deze zomer extra voordeel aan. Twee maanden lang, vanaf woensdag 1 juli t/m zondag 30 augustus, kunnen bezoekers met één kaartje beide musea bezoeken. Het toegangsbewijs voor het ene museum is op dezelfde dag geldig in het andere museum. Een unieke gelegenheid om deze Tilburgse musea te bezoeken!
Het is wel noodzakelijk om bij allebei de musea het bezoek te reserveren, dus via de website van De Pont én via de site van het TextielMuseum. Bij het museum dat je als tweede bezoekt, geef je aan dat je recht hebt op gratis entree. Je dient daar dan je kassabon als entreebewijs van het eerste museum te tonen.

Zaaloverzicht DE ROUTE WORDT OPNIEUW BEREKEND. Foto: Peter Cox

Bij het De Pont museum ben je getuige van de opbouw van de collectiepresentatie DE ROUTE WORDT OPNIEUW BEREKEND. Met deze vlootschouw wordt het publiek herenigd met bekende en minder bekende werken uit de collectie, zoals Kinderspielplatz van Rosemarie Trockel, Bolivian Coal Line van Richard Long, Große Geister van Thomas Schütte, maar ook 12 nieuwe etsen van zijn hand (Blues Women en  Blues Men), de Clockshop van Job Koelewijn. Ook zijn voor het eerst de twee nieuwe aanwinsten van Kara Walker: National Archives Microfilm M999 Roll 34: Bureau of Refugees, Freedmen and Abandoned Lands: Six Miles from Springfield on the Franklin Road en …calling to me from the angry surface of some grey and threatening sea… te zien. Binnenkort worden daar ook inserts aan toegevoegd, zoals het Tilburgse kunstcollectief Wobby.club en van de Marokkaanse kunstenaar Hamza Halloubi.

De titel van de collectiepresentatie is een speelse verwijzing naar de stem van het navigatiesysteem in de auto als er een onverwachte afslag is genomen. En vooral naar de inhoudelijke heroriëntatie en wendbaarheid van de kunstinstellingen als gevolg van de covid-19 crisis.

TEXTIELMUSEUM

In het TextielMuseum waan je je deze zomer nog heel even achter de schermen van ’s werelds grootste modehuizen in de verlengde tentoonstelling The Art of Lace. Bekijk nog t/m 6 september meer dan veertig verfijnde kant-creaties van onder andere Chanel, Dior, Iris van Herpen en Jean Paul Gaultier. In de tentoonstelling ontdek je hoe de modeontwerpers samenwerken met kantmakers om tot deze unieke stukken te komen. Volgens de Volkskrant groeit je bewondering voor het vakmanschap in deze modetentoonstelling, dus mis het niet!
In de nieuwe tentoonstelling Rode draden ontdek je persoonlijke verhalen en culturele perspectieven aan de hand van kunst en design. Thema’s als religie, spiritualiteit, gender, seksualiteit, kinderverhalen en fantasieën komen aan bod in de tentoonstelling met werk van hedendaagse makers zoals Eylem Aladogan, Jaime Hayon en Hella Jongerius, tot werken van zo’n tweehonderd jaar oud.

——–

Openingstijden De Pont museum:
dinsdag tm zondag: 11.00 – 17.00
reserveren via: www.depont.nl
info@depont.nl

Openingstijden TexielMuseum:
dinsdag tm vrijdag: 10.00 – 17.00
zaterdag & zondag: 12.00 – 17.00
reserveren via www.textielmuseum.nl
info@textielmuseum.nl

Vanaf 1 juli gelden er geen maximum aantal bezoekers meer voor de musea en kun je ook bij aankomst bij de balie nog reserveren.