Museum Speelklok heropent deuren en gaat naar buiten met Speelklok Roadshow

Maandagmiddag 1 juni opent Museum Speelklok haar deuren weer voor het publiek. Tegelijkertijd gaat het museum vanaf 1 juni de straten van Utrecht op met een gloednieuwe en interactieve Speelklok Roadshow. Een elektrisch rijdend ‘museum’ dat het publiek meeneemt op ontdekkingsreis, waarin het verhaal van de zelfspelende muziekinstrumenten wordt uitgelegd.

Heropening museumdeuren
Op 1 juni opent het museum haar deuren weer voor het publiek. Bezoekers kunnen, indien ze online een entreeticket met tijdsblok hebben gekocht, mee met een aangepaste Muzikale Tour en via een eenrichtingsroute de rest van het museum bezoeken. Want, een veilig bezoek staat voorop. De live muziek van de eeuwenoude instrumenten zal weer klinken door het vrolijkste museum van Nederland.

Spectaculaire Speelklok Roadshow
Daarnaast verrast Museum Speelklok vanaf 1 juni ook mensen buiten de museummuren met muziek met een verhaal. De Speelklok Roadshow vormt een imposante verschijning met allerlei op elkaar gestapelde kastjes, laden en deurtjes waarachter van alles valt te doen, te leren en te ontdekken. Het publiek wordt meegenomen op een ontdekkingsreis, waarin het verhaal van de zelfspelende instrumenten wordt uitgelegd. Zo is er een uitklapbare foto-expositie en speurtocht, maar zijn er ook diverse doe-dingen en vitrines met interessante objecten uit het museum te vinden. De passant kan zelf muziek maken en aan een orgeltje draaien. Want, het draaiorgel staat centraal. Het muzikale spektakel is de komende maanden regelmatig op verschillende plekken in Utrecht te zien. Maandagmiddag 1 juni is de Speelklok Roadshow onder andere bij de ingang van het museum te vinden. Voor de Speelklok Roadshow zijn er uiteraard ook extra hygiënemaatregelen getroffen voor veilig gebruik.