Museum Arnhem in De Kerk weer geopend

De tentoonstelling City Life. Mensen & de urbane realiteit over het stadse leven is weer open voor bezoek vanaf woensdag 3 juni. De expositie is verlengd t/m23 augustus. Ter uiteraard met aangepaste maatregelen zodat het museumbezoek veilig en aangenaam is. Tickets zijn verkrijgbaar via www.museumarnhem.nl.

[Beeld: Werk Michael Wolf door Eva Broekema]

City Life was nog maar een maand open toen De Kerk zijn deuren moest sluiten vanwege de coronacrisis. De tentoonstelling geeft een goed beeld hoe het leven in grote steden was voordat corona uitbrak. Drukke straten, vastzittend verkeer en overvolle metro’s: zaken die je nu veel minder ziet. In slechts een paar maanden tijd heeft er een enorme verandering plaatsgevonden in het stadse leven.

Overvolle metro’s

De tentoonstelling toont onder andere werk van de vorig jaar overleden fotograaf Michael Wolf. Voor de serie Tokyo Compression richtte Wolf zijn camera op forenzen die tijdens spitsuren tegen de beslagen ruiten van de compleet volgestouwde metrowagons werden platgedrukt door medereizigers. Iets wat je door corona niet snel meer zult tegenkomen. De foto’s zijn getuige van Wolfs vertedering en bewondering voor de veerkracht van bewoners van megasteden om overeind te blijven. De expositie toont daarnaast werk van onder andere Abdulrazaq Awofeso, Umut Yasat en Susanne Khalil Yusef.     

Aangepaste maatregelen

In De Kerk zijn een aantal aanpassingen gedaan om de veiligheid van bezoekers te garanderen. Bezoekers kunnen de tentoonstelling samen met hun eigen gezelschap, zoals een gezin, partner of huisgenoten, bekijken. Er is een looproute waarmee anderhalve meter afstand kunnen bewaard kan worden tot andere bezoekers. Ook zijn er voldoende desinfecterende middelen aanwezig en wordt het gebouw vaker schoongemaakt. De Ontwerp Winkel Arnhem en de toiletten zijn open, maar de garderobe is niet in gebruik.

Bezoekers hebben alleen toegang tot De Kerk met een online ticket met aanvangstijd. De tijdsloten kunnen vanaf nu gereserveerd worden op de website van Museum Arnhem. Per tijdslot zijn er 40 bezoekers welkom in De Kerk. Tickets zijn hier verkrijgbaar.

0 replies on “Museum Arnhem in De Kerk weer geopend”