Mauritshuis gaat live

Meisje met de parel, Mauritshuis

Op zondag 15 november geeft het Mauritshuis om 15.30 uur de eerste digitale live rondleiding door het museum. De rondleiding is te volgen via de website van het museum en laat in één uur alle topstukken uit de collectie zien: het Meisje met de Parel, het Puttertje en natuurlijk de schilderijen van Rembrandt.

Femke Hameetman, verantwoordelijk voor programmering en educatie, geeft toelichting bij de kunstwerken. Tijdens de rondleiding kunnen via een chat-functie live vragen worden gesteld. Om 18.00 uur zal er tevens een rondleiding in het Engels gegeven worden door een van de Engelstalige gidsen van het museum. Beide rondleidingen kosten 2 euro en worden mede mogelijk gemaakt door NN Group.

Martine Gosselink, directeur Mauritshuis: ‘Natuurlijk waren we teleurgesteld dat we de deuren voor enkele weken weer moeten sluiten. Maar opnieuw zijn we manieren gaan verzinnen om het publiek zoveel mogelijk digitale toegang tot de collectie te geven. Sinds maart zijn we via Mauritshuis at Home al actief met online workshops, video’s over onze collectie, 3D tours door het Mauritshuis en kinderactiviteiten voor thuis. Nu gaan we nog een stapje verder met een echte live rondleiding van een uur lang.’ 

Praktische informatie

Aanmelden voor de live rondleiding kan hier. De bezoeker krijgt na betaling van 2 euro een bevestigingsmail met een link voor de livestream op 15 november. De live rondleiding begint precies om 15.30 uur. De Engelstalige live rondleiding om 18.00 uur.

Degene die iets meer wil doneren aan het Mauritshuis kan dat ook via de website doen.