Matthias & Maxime nu in de bioscoop

Matthias et Maxime, de nieuwe film van Xavier Dolan, is vanaf 25 juni te zien in de bioscoop. De hoofdrollen worden gespeeld door Gabriel D’Almeida-Freitas en Dolan zelf. De film was geselecteerd voor de hoofdcompetitie van Cannes en was begin dit jaar te zien op International Film Festival Rotterdam.

Synopsis
Matthias en Maxime maken deel uit van een hechte vriendengroep die, nu ze allen de dertig naderen, uit elkaar begint te vallen. Maxime, wiens leven een stuk minder soepel verlopen is dan dat van de ambitieuze advocaat Matthias, besluit zijn geluk te gaan zoeken in Australië. In de dagen voor zijn vertrek komen er echter onverwachte emoties boven als ze tijdens een feest worden gestrikt voor een kusscène in een project van een filmstudent. De kus wekt gevoelens op waar ze zich geen raad mee weten en veroorzaakt een dramatische kloof tussen de vrienden als gevolg. Om verder te kunnen gaan, zullen ze moeten beslissen wat ze van elkaar én voor zichzelf in het leven willen.

Regie: Xavier Dolan
Cast: Gabriel D’Almeida-Freitas, Xavier Dolan, Anne Dorval, Samuel Gauthier, Antoine Pilon, Pier-Luc Funk, Adib Alkhalidey, Micheline Bernard
Land van herkomst: Canada
Taal: Frans
Genre: Drama
Lengte: 119 minuten