Lock Him Up op 11 oktober in wereldpremière

 Op zondag 11 oktober a.s. presenteert Boom Chicago met trots de wereldpremière van de politieke comedyshow Lock Him Up. Geniet van het hilarische meesterwerk over de Amerikaanse verkiezingssoap vanuit het Rozentheater of via de gratis livestream op het YouTube-kanaal van Boom Chicago die wordt verzorgd door We Are Live. Support Boom Chicago door vrijwillig een livestream donatieticket te kopen via www.boomchicago.nl.

Politieke comedy-veteranen Pep Rosenfeld, Greg Shapiro en regisseur Andrew Moskos nemen je mee in dé verkiezingsstrijd van 2020, door middel van stand-up, improvisatie en satire en wel met een bijzondere edge: Amerika door de ogen van Amerikanen, op Amsterdamse bodem.

Artistiek Directeur Andrew Moskos: “Het coronavirus treft ons allemaal en het theater is hier geen uitzondering op. Na het enorme succes van onze livestream shows in april, hebben we besloten om ook Lock Him Up naar een groter publiek te brengen. Vergezel ons op 11 oktober om 20.00 uur (CEST) via de livestream, want: life is better when you laugh!”

Lock Him Up de show

Met een president die positief is getest op COVID-19, het virus dat hij maanden heeft gebagatelliseerd, houdt de wereld zijn adem in voor de Amerikaanse presidentsverkiezingen. De feiten liegen er niet om en de media ligt nu zelf onder vuur. Met de waarheid recht tegenover manipulatie, het moddergooien, de memes en het fake news, kan er gesteld worden dat dit het meest ongebruikelijke politieke jaar ooit is.

Kunnen we Obama-waardig enthousiasme aanwakkeren over Joe Biden? Hoeveel shy Trump voters zijn er eigenlijk? Mag een witte man een Kamala Harris-impressie doen anno 2020? Kritische vragen en humor gaan hand in hand en zijn juist nu extra relevant. Daarom kruipt Rosenfeld in de rol van Biden en Shapiro in de rol van Trump om de aankomende Amerikaanse verkiezingen onder de loep te nemen, waaronder het republikeinse playbook vol racisme, stemonderdrukking, propaganda en samenzweringstheorieën. De polls liggen momenteel in het voordeel van Biden, maar het verleden heeft uitgewezen dat voorsprongen niks meer betekenen

Een roast met betrekking tot de interne strijd van de Democraten tussen een ‘woke’ identiteitspolitiek en het centrisme zal zeker niet uitgesloten worden. Tussen alle Russische trolls, Chinese hackers en vertragingen bij de U.S. Postal Service, is alles nog mogelijk. De uitkomst van deze verkiezingen zou zo maar in handen kunnen liggen van het Amerikaanse Hooggerechtshof.

Het vervolg op een onbetwiste favoriet

Boom Chicago’s langstlopende en meest succesvolle show, Trump Up The Volume, krijgt met Lock Him Up het vervolg waarbij we allemaal front row willen zitten. Deze drie musketiers – die behalve collega’s, ook goede vrienden zijn – werken al meer dan 35 jaar samen aan shows met een focus op actualiteit, politiek en satire.

  • Pep Rosenfeld is praatjesmaker en entertainer van het eerste uur, als humoristische host van TEDx talksThe Next Web Conference en de Accenture Innovation Awards. Bovendien sleepte hij een Emmy-nominatie in de wacht voor zijn bijdrage aan Saturday Night Live.
  • Doorgewinterde comedian en acteur Greg Shapiro werd door Zondag Met Lubach gestrikt als de stem van Trump in ‘America First, The Netherlands Second‘ en had lange tijd een vaste rubriek bij BNR Nieuwsradio. Momenteel tourt hij door Nederland met zijn politieke show ‘Leaving Trumpland’. 
  • Regisseur Andrew Moskos, tevens medeoprichter en artistiek directeur van Boom Chicago, orkestreert de talenten en actie zoals alleen hij dat kan. Onlangs regisseerde Moskos de nieuwe comedyshow Sitcom en leende hij eerder zijn pen voor de legendarische speech van onze Minister President tijdens ‘de Nederlandse Correspondents’ Dinner’.

Een speciale conference op dé verkiezingsavond

De grande finale wordt gespeeld op wat een wervelende avond belooft te worden: de election night op dinsdag 3 november. Geniet van de show, blijf plakken met een drankje en daaropvolgend een ontbijt om de verkiezingsuitslag met een komische noot te beleven. Is dit het grote kantelpunt of gaan we op dezelfde voet verder? Tranen zullen vloeien: of dit van vreugde of verdriet zal zijn, zal blijken wanneer de laatste stem is geteld.

INFORMATIE

Première Lock Him Up in het Rozentheater, Rozengracht 117 – Amsterdam
11 oktober 2020 om 19.30 uur (voor max. 30 personen)
Zie overzicht reguliere speeldagen / prijzen vanaf €18,95 / Teaser Lock Him Up

Veiligheid, gezondheid en welzijn zijn geen grap. Boom Chicago’s voorstellingen vinden daarom plaats in lijn met de laatste COVID-19 richtlijnen en advies vanuit het RIVM.

Première Lock Him Up via het YouTube-kanaal van Boom Chicago
De wereldwijde livestream start op 11 oktober om 20:00 (CEST) vanuit Amsterdam. De virtuele deuren gaan 10 minuten voor aanvang van de livestream open. Zorg dat je tijdig inlogt zodat je vanaf minuut één meegeniet van de show.

Online livestream bijwonen? Support Boom Chicago door middel van een vrijwillige donatie via www.boomchicago.nlDe opbrengst gaat naar de cast en de crew.

Als we zo vrij mogen zijn om een suggesties te doen:

– Suggest Ticket donatie,  €14,-
– Obstructed ticket (plak wel de helft van je beeldscherm af), €8,00
– Quarantaine Household ticket, €28,-
– Working-from home-not hurting-household ticket, €34,-
– Let me-be-in-the-show ticket, €50,- (er is slechts één ticket beschikbaar – moment of fame in de show gegarandeerd)

0 replies on “Lock Him Up op 11 oktober in wereldpremière”