Levenslijn voor moeilijke tijden: de RAIN-methode

Een van de meest geliefde en vertrouwde mindfulness-leraren uit de VS biedt een levenslijn voor moeilijke tijden: de RAIN-methode. Deze methode geeft ons moed en biedt tegengif in deze huidige tijd.

Tara Brach is een leraar wiens werk uitkomst biedt bij de steeds toenemende hoeveelheid van nieuws, conflicten, eisen, angsten en stress. Stress die ons laat rondrennen op de automatische piloot en ons daarmee afsnijdt van echt aanwezig zijn en ons leven op een creatieve manier betekenis geven. In Met Radicale compassie naar de wereld kijken biedt Tara een tegengif: een gemakkelijk te leren methode die je snel weer grip geeft op moeilijke emoties en die je losmaakt van beperkende overtuigingen. De innovatieve RAIN-methode kent vier stappen: Recognize, Allow, Investigate en Nurture. Elke stap wordt in het boek tot leven gebracht met gedenkwaardige verhalen van Tara en haar studenten over hoe ze omgaan met gevoelens van overweldiging, verlies, pijnlijke relaties en trauma’s uit het verleden. Stap voor stap ontdek je zo de bronnen van liefde, vergeving, mededogen en diepe wijsheid in jezelf, en sta je vanzelf krachtiger in het leven.

Over de auteur

Tara Brach is een bekende meditatieleraar in de VS. Ze heeft een opleiding in zowel psychologie als politieke wetenschappen. In haar leer combineert ze westerse psychologie en oosterse spirituele praktijken, aandachtige aandacht voor ons innerlijke leven en een volledige, compassievolle betrokkenheid bij onze wereld.
Het resultaat is een onderscheidende stem in het westerse boeddhisme, een stem die een wijze en zorgzame benadering biedt om onszelf en de samenleving te bevrijden van lijden. Tara is auteur van de boeken Het leven liefhebben door acceptatie (2013) en Je hart als schuilplaats (2014). Haar podcasts zijn erg populair en worden in Nederland ruim 20.000 keer per maand gedownload.

0 replies on “Levenslijn voor moeilijke tijden: de RAIN-methode”