Leerlingen gratis naar Museum Speelklok tijdens onderwijsstaking

Op vrijdag 15 maart is Museum Speelklok voor de leerlingen van basis-, middelbaar, en hoger onderwijs gratis toegankelijk vanwege een landelijke staking in het onderwijs. Door kinderen gratis toegang te geven, schiet Museum Speelklok (groot)ouders te hulp die tijdens de stakingsdag iets leuks én educatiefs met hun kinderen willen ondernemen.

Activiteiten in het museum

Ieder uur biedt het museum kindvriendelijke rondleidingen aan, waar muziek van kleine speeldoosjes en enorme dansorgels de hoofdrol speelt. Ook kunnen kinderen zelf muziek programmeren in de Muziekfabriek na de speurtocht van orgelaap Toon te hebben gedaan en op ontdekkingstocht door de Museum Expeditie. Er zijn op het moment van de staking wel werkzaamheden in het museum waardoor niet alle ruimtes toegankelijk zijn, maar dat mag de pret niet drukken. Muziek is overal te horen! Kortom, een leerzaam én vrolijk uitje.

Reden van staking

De staking op 15 maart wordt georganiseerd door de Algemene Onderwijsbond samen met vakbond FNV Onderwijs en Onderzoek. Het is een nationale staking in het basis-, middelbaar, en hoger onderwijs tegen een hoge werkdruk en het oplopende lerarentekort. Het wordt de eerste keer dat het hele onderwijs in Nederland gezamenlijk staakt.