KunstRAI geopend

Van woensdag 8 t/m zondag 12 september 2021 zal de KunstRAI voor de 36ste keer plaatsvinden. Tijdens de beurs brengen meer dan tachtig galerieën hedendaagse, autonome en toegepaste kunst. Schilderijen, beelden, fotografie, maar ook design en sieraden komen komen aan bod. Naast het ruime aanbod aan galerieën presenteert de KunstRAI 2021 een aantal bijzondere en spraakmakende backstageprogramma’s.

[Beeld: Arnold Ligthart Kunsthandel, stand 62, Anna Bonheur, Untitled, 2018, acrylverf en hout, 120 x 99 cm]

Art on Paper Amsterdam

Art on Paper Amsterdam, een jaarlijkse kunstbeurs voor kunst op papier, zal dit jaar een podium vinden op de KunstRAI. Negen galerieën zullen, op een speciaal hiervoor geselecteerd deel van de beursvloer, hun collectie kunst van en/of op papier tonen.

Werk op papier, of het nu potlood, houtskool, pen en inkt, aquarel, gouache of collage is, toont de kunstenaar in het meest spontane en artistiek vrije moment. De directheid die verbonden is met dit medium brengt kunstenaar en kijker zeer dicht bij elkaar.

Sluijters Schildersprijs

De KunstRAI is trots om voor de tweede maal de locatie te zijn waar de winnaar van de Sluijters Prijs voor jong talent in de schilderskunst zal worden getoond. De prijs wordt eens in de twee jaar toegekend door de Stiching Kunst aan de Dijk te Kortenhoef. Alle Nederlandse kunstacademies dragen hiervoor werk van hun beste studenten aan. Dit jaar is de prijs uitgereikt aan Kamilė Česnavičiūtė, die in een solo-presentatie haar werk zal tonen. Ook de werken van andere genomineerden zullen worden getoond.

Studio Philadelphia – Outsider Art

Speciaal voor de KunstRAI 2021 hebben twee influencers, Sue Smit en Monica van Dijk, een tentoonstelling samengesteld met werk van kunstenaars die zich bewegen buiten de gebaande paden van de bestaande kunstopleidingen en de kunstmarkt. Hun werk geeft vaak een unieke kijk op de wereld.

De meeste kunstenaars zijn verbonden aan Phila del Art (Leiden) & De Witte Olifant (Almere Haven), centra voor beeldende kunst waar kunstenaars met een beperking onder leiding en in samenwerking met professionele kunstenaars hun talent verder kunnen ontwikkelen.

Er wordt een klimaat geschapen waarin begeleiders het zelfvertrouwen van de kunstenaar helpen vergroten. Door deze vorm van begeleiding kunnen zij hun eigen identiteit en uitdrukkingsvormogen in het beeldende werk behouden en vergroten.

Young Collectors Circle

Jaarlijks wordt tijdens de KunstRAI een speciaal avondprogramma voor jongeren georganiseerd. Het programma, dat plaats zal vinden op zaterdag 11 september, staat dit jaar in het teken van verzamelen.

De Young Collectors Circle, hét platform voor startende kunstverzamelaars van alle leeftijden, geeft een stoomcursus kunst kopen. Tijdens een 45 minuten durende Crash Course kom je alles te weten over het kopen van kunst. Je leert meer over materialen en technieken, de kunstmarkt, prijzen en het presenteren van kunst in je eigen huis. Aan de hand van concrete voorbeelden en handige tips ga je goed voorbereid de beursvloer op.

WOW Amsterdam

WOW is een creatieve Amsterdamse broedplaats aan de Wildzanghlaan, waar, onder leiding van galeriehouder Rob Malasch, onlangs afgestudeerde kunstenaars wonen en werken. Er is uitgebreid gelegenheid om elkaar te inspireren en samen te werken. Dit resulteert in intrigerende cross-overs tussen beeldende kunst, mode, design, muziek en film, waarvan op de KunstRAI een selectie wordt getoond.

Openingstijden

Woensdag 8 september 16.00 – 21.00 uur (besloten)

Donderdag 9 september 12.00 – 21.00 uur

Vrijdag 10 september 12.00 – 21.00 uur

Zaterdag 11 september 11.00 – 18.00 uur

Zondag 12 september 11.00 – 18.00 uur

kunstrai.nl

0 replies on “KunstRAI geopend”