E-book serie over iconische momenten uit wielergeschiedenis

Nu alle wielerkoersen voorlopig zijn afgelast, biedt Rakuten Kobo, marktleider op het gebied van digitaal lezen, wielerfans alternatieve entertainment over hun favoriete hobby. Vandaag, 25 mei 2020, lanceert Kobo deel I van de Kobo Original-serie Every picture tells a story; een bundeling verhalen waarin iconische momenten uit de wielergeschiedenis besproken worden. De serie, met actiefoto’s als uitgangspunt, biedt een selectie uit de gelijknamige reeks die eerder gepubliceerd werd in vooraanstaand wielertijdschift De Muur. Een andere selectie van de verhalen verscheen eerder al in print als Brigadier Kodak neemt een foto (genomineerd voor Sportboek van het Jaar 2014).

Zoektocht naar het echte verhaal achter de foto


In Every picture tells a story gaat sportredacteur Wiep Idzenga (1968) op zoek naar de verhalen achter bekende en minder bekende actiefoto’s uit de wielergeschiedenis. Een geschiedenis waarin de jaren 80 en 90, en verschillende kampioenschappen, rondes en klassiekers de revue passeren. Samen met de betrokkenen, onder wie Gert-Jan Theunisse, Wilfried Nelissen en Joop Zoetemelk, blikt hij terug en onderzoekt hij wat er precies gebeurde in dat vastgelegde moment, maar ook wat de belangrijkste aanleidingen en (soms grote) gevolgen waren. De gedetailleerde verhalen werpen niet alleen nieuw licht over deze gebeurtenissen, maar zoomen ook in op de emoties die de wielersport rijk is en zo mooi maken.

In Every picture tells a story I is er onder andere aandacht voor de volgende profwielrenners en memorabele momenten:
• Gert-Jan Theunisse, Tour de France (1989)
• Ploegentijdrit, Wereldkampioenschap (1982)
• Laurent Jalabert & Wilfried Nelissen, Tour de France (1994)
• Jesper Skibby, Ronde van Vlaanderen (1987)
• Joop Zoetemelk, Wereldkampioenschap (1985)

Liever luisteren


Voor wie op zoek is naar een extra gevoel van sportbeleving is er meer goed nieuws: Every picture tells a story I is ook beschikbaar als luisterboek – weergaloos ingesproken door sportjournalist en presentator van tv-programma De Avondetappe, Herman van der Zandt. Het luisterboek is te beluisteren via de gratis Kobo bol.com App.

Every picture tells a story I is vanaf vandaag, 25 mei 2020, exclusief verkrijgbaar via Kobo als e-book (voor € 4,99), en als luisterboek (voor € 9,99) en bol.com (als e-book voor€ 0,99). Voor abonnees is de serie kosteloos te lezen en te beluisteren via Kobo Plus. Het vervolg Every picture tells a story II, staat gepland om later in 2020 te verschijnen.

0 replies on “E-book serie over iconische momenten uit wielergeschiedenis”