Kijktip: Yellow Robin Award-winnaars nu op IFFR Unleashed

Ook de 9e editie van Curaçao International Film Festival Rotterdam (CIFFR), die voor 21 t/m 26 april 2020 in Willemstad gepland stond, kon wegens de COVID-19 uitbraak helaas niet doorgegaan. Om filmmakers uit de Caribische regio toch een podium te blijven bieden maakt IFFR zes Yellow Robin Award-winnende films van voorgaande edities t/m 12 mei 2020 online beschikbaar op Curaçao en de Benelux.

[Still: No quiero dormir sola]

De in 2013 in het leven geroepn Yellow Robin Award Competition is hét platform voor filmtalent uit de regio. Festivaldirecteur IFFR Vanja Kaludjercic: ‘De Yellow Robin Award Competition dient als springplank voor deelnemende filmmakers, die op deze manier toegang krijgen tot de internationale filmscene. Hun persoonlijke verhalen zijn van grote waarde en verrijken de cinema waar IFFR voor staat.’Elk jaar kiest een internationale jury welke filmmaker de prijs ter waarde van $10.000 ontvangt. De winnende film wordt vervolgens ook vertoond op de eerstvolgende edities van zowel IFFR als Morelia International Film Festival in Mexico.

IFFR Unleashed presenteert nu zes voormalige winnaars van de Yellow Robin Award: films uit Panama, Jamaica, Puerto Rico, Mexico en de Dominicaanse Republiek.

De zes films zijn nu die via IFFR Unleashed te kijken zijn:
Tierra adentro van Mauro Colombo (Yellow Robin Award 2019)
Black Mother van Khalik Allah (YRA 2018)
El hombre que cuida van Alejandro Andújar (YRA 2017)
Antes que cante el gallo van Arí Maniel Cruz (YRA 2016)
Las vacas con gafas van Alex Santiago Pérez (YRA 2015)
No quiero dormir sola van Natalia Beristáin (YRA 2013)

Je kunt een losse film kijken voor € 4,50. Voor € 12 kun je er drie bekijken. Wie ze alle zes graag wil zien betaalt slechts € 22,50 en ben je verzekerd van vermaak van de toptalenten van de regio!

0 replies on “Kijktip: Yellow Robin Award-winnaars nu op IFFR Unleashed”