Kijktip: On body and Soul van Ildikó Enyedi

Vanaf vandaag is de internationaal gelauwerde Hongaarse film On body and Soul van Ildikó Enyedi op DVD en Video On Demand verschenen en deze parel kunnen we niet alleen van harte aanbevelen, we mogen ook drie dvd’s weggeven!

De introverte Mária is nog maar net begonnen met werken in een abattoir als de nieuwe kwaliteitscontroleur, als het geroddel onder haar collega’s al begint. Mária gedraagt zich opvallend anders. Ze zit tijdens de lunch altijd alleen in stilte, ze neemt haar werk extreem serieus en houdt zich strikt aan de regels. Haar wereld is er een die bestaat uit cijfers en gegevens die in haar geheugen geprent staan. De enige op werk die toenadering zoekt is haar baas Endre. Ondanks de gesloten karakters van beiden leren ze elkaar steeds beter kennen en ontdekken ze per toeval ’s nachts hetzelfde te dromen. Ze zijn met stomheid geslagen. Hun relatie en de manier waarop ze in het leven staan verandert, als ze overdag hun dromen samen na beginnen te spelen.

Check de trailer hier. 

Nieuwsgierig geworden? We mogen 3 dvd’s weggeven. Stuur om hierop kans te maken een mail naar redactie@villadarte.nl o.v.v. On body and Soul, de eerste drie inzendingen belonen we met deze prijs. Vergeet svp niet uw adres in uw mail te vermelden!

Release: 18 april 2018
Regie: Ildiko Enyedi,
Cast: Géza Morcsányi, Alexandra Borbély, Zoltán Schneider,
Genre: Drama
Herkomst: Hongarije
Geluid: Dolby Digital
Lengte: 116 min.
Jaar: 2017

FESTIVALS & AWARDS

BERLINALE – WINNAAR GOUDEN BEER
EUROPEAN FILM AWARDS – NOMINATIE BESTE FILM
EUROPEAN FILM AWARDS – NOMINATIE BESTE REGISSEUR
EUROPEAN FILM AWARDS – NOMINATIE BESTE ACTRICE
EUROPEAN FILM AWARDS – NOMINATIE BESTE SCENARIOSCHRIJVER
HONGAARSE OSCARINZENDING