Kerstgala door Het Nationale Ballet

Notenkraker en Muizenkoning

December is traditiegetrouw dé balletmaand. In geen andere maand bezoeken zoveel mensen, overal ter wereld, een balletvoorstelling. Door de huidige coronamaatregelen kan dit jaar de voorstelling Notenkraker en Muizenkoning niet doorgaan. Maar als feestelijk alternatief brengt Het Nationale Ballet in december online een bruisend Kerstgala om thuis van te genieten.

[Foto header: Campagnebeeld Kerstgala. Beeld: Bart Hess]
 
Het galaprogramma toont een dwarsdoorsnede van het rijke, veelzijdige repertoire van Het Nationale Ballet. Er worden fragmenten gedanst uit grote balletklassiekers als Rudi van Dantzigs Romeo & Julia en scènes uit hét kerstballet bij uitstek: Notenkraker en Muizenkoning, waaronder de dans van de Sneeuwvlokken. Er staan twee wereldpremières op het programma, een van associate artist David Dawson en een nieuw ballet van de Nederlandse Wubkje Kuindersma.
 
Van grootmeester George Balanchine worden delen gedanst uit zijn Broadway-ballet Who Cares?, op de evergreens van componist George Gershwin. Ook staan er balletten van Hans van Manen en de Britse topchoreograaf Wayne McGregor op het programma inclusief enkele verrassingen.
 
Het Kerstgala is eenmalig online via livestream te zien op zaterdag 19 december 2020 om 20.15 uur. Tickets a € 15,- zijn hier verkrijgbaar.
 

Kerstgala


Verrassingsprogramma bestaande uit diverse choreografieën waaronder delen uit Romeo en Julia, Notenkraker en Muizenkoning, wereldpremières van David Dawson & wubkje Kuindersma en repertoire van Hans van Manen en Wayne McGregor. Met muzikale begeleiding door Het Balletorkest o.l.v. Matthew Rowe
 
Livestream vanuit Nationale Opera & Ballet, Amsterdam
za. 19 december 2020
aanvang: 20.15 uur

Tickets:

  • Tickets à € 15 zijn hier verkrijgbaar.
     
0 replies on “Kerstgala door Het Nationale Ballet”