Fotograaf Janette Beckman in podcastserie Dior Talks

The Female Gaze, de tweede Dior Talks-podcastserie, geeft een stem aan de fascinerende fotografen, vrienden en medewerkers van het Huis die, door het prisma van hun vrouwelijke, unieke en krachtige oog, de essentie van de collecties van Maria Grazia Chiuri vastleggen.

In de meest recente aflevering blikt de Britse, in New York woonachtige, documentairefotograaf Janette Beckman terug op haar leven en het begin van haar carrière, die in de jaren zeventig werd gevormd door de punkgeest die in Londen ontwaakte. Ze schoot twee covers voor albums van The Police en haar foto’s vingen de rebelse energie van The Clash, the Sex Pistols en Boy George. Na voor het eerst een hiphopgroep op tour op Engelse bodem te hebben vastgelegd, verruilde ze in 1983 straatarm Londen voor straatarm New York, om de aldaar opkomende hiphopscene vast te leggen. Het voelde voor haar als thuiskomen. Ook al is hiphop allang geen subcultuur meer en hebben managers en photoshop ingrijpende effecten gehad op haar manier van werken, ze is er nooit meer weggegaan. Haar fascinatie voor subculturen vond weerklank bij Diors Creative Director, die zich voor Dior herfst/winter 2019-2020 campagne liet inspireren door de brutale attitude van de Teddy Girls. Beckman, die er in haar werk altijd naar streeft vrijheid, creativiteit en lef te benadrukken, heeft goede herinneringen aan deze ervaring.

A.s. vrijdag om 20.00 uur zal er weer een nieuwe aflevering van de DIOR TALKS podcsat, The Female Gaze, beschikbaar zijn waarbij fascinerende vrouwelijke fotografen, vrienden en medewerkers van het Huis aan het woord komen. Nog  tot en met juli zal er wekelijks een nieuwe episode beschikbaar zijn.

Deze en de overige afleveringen zijn hier te beluisteren.